AKTUALNO

Poljska: "Zašto Gruzija nije sudjelovala u vježbi NATO saveza?"

Gruzija
discovermilitary.com
10.06.2016.
u 14:53

Prema izvješćima, na vježbi NATO saveza jedino će se pojaviti šef stožera oružanih snaga Gruzije Vakhtang Kapanadze.

Prema gruzijskom Ministarstvu obrane, Tbilisi nije poslao svoju vojsku na vojnu vježbu NATO saveza - Anakonda 2016 u Poljskoj, piše ruski Sputnik.

Razlog tomu su navodno vodene kozice kod određenog broja vojnika. Prema izvješćima, na vježbi NATO saveza jedino će se pojaviti šef stožera oružanih snaga Gruzije Vakhtang Kapanadze. Prema poljskoj novinskoj agenciji, Varšava očekuje službeni odgovor o gruzijskoj odluci da ne šalje vojnike na vježbu.

Jedna od najvećih vojnih vježbi NATO saveza proteklih 25 godina - Anakonda 2016, započela je u ponedjeljak. U vježbi sudjeluje preko 20 članica NATO saveza, 31 000 vojnika, 100 zrakoplova, 12 plovila te 3 000 vozila.

>>Višegradska skupina spremna poslati postrojbe na Baltik

>>Njemačka ima bolji tenk od Amerikanaca u NATO savezu!

Komentara 1

DU
Deleted user
22:14 10.06.2016.

NATO sve više liči na Eurosong...ili Europsku Ligu Prvaka di se natječu klubovi iz Azerbejđana ili Uzbekistana, razni Šerifi i sl. "kauboji" tj. indijanci. Što bi Gruzija uopće trebala raditi u NATO-u? Zemlja u Aziji, bez dodira sa Europom im i Atlantikom, k tome na trusnom i problematičnom teritoriju i direktnom sukobu sa Rusijom. Svašta. NATO , kao i EU , da je po pravici bi trebalo "skresati" tj. izbaciti pola tih "novih" članica koje ne ispunjavaju počesto ni minimum minimuma standarda i kvalitete. Ali naravno to je iluzija, jer je NATO vođen interesom , prije svega vojno industrijskog , pa onda o političko gospodarskog lobija, USA, pa zatim Francuske, Njemačke i ostalih "prvoboraca" demokracije .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije