Povratak na članak

Poljski planovi i priprema za rat

Tijekom čitave 1939. »Luftwaffe« je pojačao izvidničku djelatnost iznad poljskog teritorija snimajući sve važne objekte.
Objava 15. listopada 2019. 2658 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 1
 • Avatar nemam-pojm@
  nemam-pojm@:

  Arhivi su dostupni i mnogi dokumenti deklasificirani. Sudetska kriza je razriješena tako da su glavne sile potpisale suglasnost Njemačkoj da prisjedini te djelove Čehoslovačke . Pošto su glavne obranbene instalacije države Čehoslovačke bile u tim oblastima i povlačenje vojske pred ... prikaži još! Prag a ulaskom Njemaca u Sudete stavljen u poziciju obrane i Slovačka proglašava neovisnos pozivajući Njem.vojsku da ih "branu". Češka kapitulira. Uslijedi dioba plijena u koju se uključiše i prvi susjedi Mađarska i Poljska, dobiši djelove od Njemačke. Dioba plijena je bila tako razrađena da se doimalo da Varšava i Berlin se ljube te 1938 al nedugo posle krenuše trzavice između. Hitler je bio bjesan na susjeda da nepoštuje dogovor i zahtjevao je koridor prema istočnoj Pruskoj, grmio je do trena kad se jasno moglo isčitati Njemački princip. Članak jasno prikazuje da je Poljska sklopila vojni savez s Parizom i Londonom al se prešućuje da je i Berlin se dogovorio s Moskvom. Slijede vojne pripreme koje kulminiraju vojnim sukobom, sukobom u kojem su Njemačka i SSR podjelile i izbrisale jednu Evropsku državu . Zašto sam komentirao; sustavno se prešućuje napad SSSR na Poljsku i sustavno se ponavlja ista povjesna priča bez da se malo zagrebe po otvorenim spisima i arhivima koji crno bjelom tekstu daju nijansu sive pa i pokoju boju.

  23:28 16. 10. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.