AKTUALNO

Porinuta nova talijanska podmornica

MM
Foto: Marina Militare
1/2
09.07.2015.
u 19:53

Podmornicu će se nastaviti opremati i testirati u brodogradilištu do njezine isporuke koja je planirana u drugoj polovini 2016. godine

Talijanski brodograditelj Fincantieri porinuo je četvrtu i posljednju podmornicu klase "U212A Salvatore Todaro" za potrebe talijanske mornarice, piše Defender.hr

Romeo Romei porinut je u subotu u brodogradilištu Muggiano, piše u priopćenju Fincantierija. Podmornicu će se nastaviti opremati i testirati u brodogradilištu do njezine isporuke koja je planirana u drugoj polovici 2016. godine, priopćio je brodograditelj.

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

Dizelska podmornica istisnine 1 509 tona izgrađena je od amagnetičnih materijala pomoću moderne tehnologije kako bi se smanjio akustični odraz.

Ključne riječi

Komentara 4

PI
Pikador
00:31 11.07.2015.

Do nedavno Hrvati su gradili svoje podmornice i bili svjetski podmorničari. Je li ostalo što od stare slave.??!! Debeljak i njegov sponzor Čermak neznaju razliku između podmornice i Singerice ?' To je tak nekak naj sasvim drugače . Danas možemoo samo sa zavišću gledati Talijane.

MI
miso
09:10 11.07.2015.

Razmislite: kome je koristilo i zašto je trebalo uništiti zemlju koja je gradila svoje podmornice? ... Naša pobjeda - naš poraz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije