AKTUALNO

Pronađena marihuana u nacističkom bunkeru iz Drugoga svjetskog rata

WHO
Foto: Bunkers near IJmuiden
1/2
09.01.2015.
u 17:13

Tri su sobe korištene za rast biljaka, a pronađena je i soba za procesuiranje; imala je svoje odvojeno grijanje i električnu struju, a napajala se iz obližnje vodovodne stanice.

Nizozemska policija otkrila je malu plantažu marihuane u njemačkom bunkeru koji je bio dio Atlantskog zida tijekom Drugoga svjetskog rata. U bunkeru koji se nalazi u Nizozemskoj sjeverno od Haaga pronađeno je 168 biljaka marihuane; prenosi portal WHO.

Tri su sobe korištene za rast biljaka, a pronađena je i soba za preradu; imala je svoje odvojeno grijanje i električnu struju, a napajala se iz obližnje vodovodne stanice. Bunker i stanicu povezivao je kabel dužine 400 metara koji je bio zakopan u zemlji.

Ilegalna "plantaža" pronađena je nakon što su izletnici dojavili policiji da je bunker odjednom obložen daskama.

Foto: www.taringa.net

Marihuana je ilegalna u Nizozemskoj iako policija dopušta da osoba ima kod sebe do 5 grama.

Glasnogovornik nizozemske policije izjavio je da su oprema i "plantaža" uništene.

Ovaj bunker bio je dio Atlantskog zida (Atlantikwall). Zid su izgradili nacisti između 1942. i 1945. godine da bi lakše obranili Sjeverno more i obale Atlantika od moguće savezničke invazije. Prema početnom planu, zid je trebao biti izgrađen od Pireneja do sjevera Norveške.

Komentara 5

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
19:47 09.01.2015.

Nije soba za procesuiranje nego soba za procesiranje ili, još bolje, za preradu.

NU
nunek1
19:06 09.01.2015.

Marihuana je u Nizozemskoj ilegalna?Svakih 20metara je coffeshop sa 100 vrsta cvjetova,hašiša,pripravaka i rekvizita..Pa se vama stvarno brika??očito da niste normalni

NU
nunek1
22:09 09.01.2015.

Države u kojima je legalan medicinski ili rekreativni kanabis (Alaska,California,Colorado,Connecticut,Florida,Illinois,Iowa,Maine,Maryland,Massachusetts,Michigan,Minnesota,Mississippi,Missouri,New Hampshire,New York,North Carolina, Oregon, Washington, Wisconsin) Brazil,Uragvaj,Kanada,Sj.Korea, Jamajka, Češka, Italija, Nizozemska, Španjolska,Švicarska...u momentalnom procesu još nekoliko.Evo da znate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije