Naslovnica

Proruski pobunjenici prvi su put izveli zračni napad!

Snimka nam također pokazuje pilota, gruzijskog dobrovoljca koji se pridružio proruskim separatistima kako bi se borio protiv "fašizma".
09. veljače 2015. u 16:17 27 komentara 14741 prikaza
Ukrajina
Foto: REUTERS/Maxim Shemetov

Pozivajući se na razne medije, uključujući rusku novinsku agenciju RIA-Novosti, 2. veljače borbeni je zrakoplov Luganske Narodne Republike "Su-25" napao vojni konvoj ukrajinske vojske koji je transportirao zalihe ukrajinskim snagama u okruženju blizu mjesta Delbatseve, prenosi David Cenciotti.

Vijesti koje je prenio glasnogovornik Luganske Narodne Republike proširile su se društvenim mrežama iako vlasti u Kijevu nisu potvrdile zračne napade.

Agencija RIA-Novosti piše da je avion "Su-25" zarobljen nakon što su ga separatisti oštetili te je morao prisilno sletjeti na njihovo područje. Avion za vježbu "L-29" izašao je iz muzeja avijacije te je prebojan oznakama tzv. Zračnih Snaga Nove Rusije.

>>Hoće li svijet uskoro vidjeti treći svjetski rat?

Snimka nam također pokazuje pilota, gruzijskog dobrovoljca koji se pridružio proruskim separatistima kako bi se borio protiv "fašizma". Unatoč navodima da ovi avioni mogu doći do Kijeva te ga bombardirati, vrlo je teško vjerovati da će zastarjeli "Su-25" ili "L-29" biti vraćeni u borbu.

Uz promidžbene dijelove u ovoj videosnimci, špekulira se da je "Su-25" dobio novu boju i medijski prostor kako bi se prikazao kao mamac koji će "dopustiti" ruskom zrakoplovstvu da pošalje "Frogfoote" u borbu; prema tim nagađanjima, moskovski avioni "Su-25" bi mogli slobodno djelovati u istočnoj Ukrajini glumeći "stare" avione iz obližnjih muzeja.

>>Rusija je premjestila svoje presretače MiG-31 blizu ukrajinske granice

 • Deleted user:

  Nema toga sto goloruk srpski....ovaj ruski narod nije u stanju!

 • Avatar Matija Gubec
  Matija Gubec:

  Bem ti ovaj je kao Grunf.

 • ajmo:

  Ovo mi je poznato sad če iz muzeja izvadit i nuklearni arsenal . Kad ljudi svašta u muzejima ostavljaju.