AKTUALNO

Putin: Prerano je govoriti o ruskoj vojnoj akciji protiv ISIL-a

VP
Foto: Wikimedia
04.09.2015.
u 14:18

"Reći da smo spremni to učiniti danas - prerano je govoriti o tome. No, mi već neko vrijeme Siriji dajemo ozbiljnu i konkretnu pomoć s opremom i obukom vojnika sa našim oružjem"

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak kako je rano govoriti o ruskom sudjelovanju u vojnim operacijama protiv islamske države skupine, dok SAD provjerava izvješća o ruskim snagama u Siriji, piše Defender. Upitan hoće li Rusija sudjelovati u operacijama protiv IS, Putin je rekao: "Mi istražujemo različite opcije, ali ovo što vi pitate nije na dnevnom redu. Reći da smo spremni to učiniti danas - prerano je govoriti o tome. No, mi već neko vrijeme Siriji dajemo ozbiljnu i konkretnu pomoć s opremom i obukom vojnika s našim oružjem", prenose RIA Novosti.

Bijela kuća je u četvrtak priopćila kako pomno prati izvješća koja ukazuju da Rusija provodi vojne operacije u Siriji, upozorivši da su takve operacije, ako budu potvrđene, "destabilizirajuće i kontraproduktivne." Putin je, govoreći na međunarodnom gospodarskom forumu u dalekom istočnom gradu Vladivostoku, kritizirao američke zračne napade na IS kao neučinkovite. Do sada je djelotvornost ovih zračnih udara mala", rekao je on.

Komentara 3

NB
Ne_Bumo_Se_Dali
17:18 04.09.2015.

"Putin je, govoreći na međunarodnom gospodarskom forumu u dalekom istočnom gradu Vladivostoku, kritizirao američke zračne napade na IS kao neučinkovite. Do sada je djelotvornost ovih zračnih udara mala", rekao je on." ISIL bi trebao voditi netko sličan pok. Slobodanu Miloševiću,ću, pa bi zračni napadi opet bili učinkoviti!

Avatar petric1
petric1
20:56 04.09.2015.

Bijela kuća kaže da ako rusi imaju operacije u Siriji da je to "destabilizirajuće i kontraproduktivno"!!!WTF ISIL (inače američki proizvod ) za to vrijeme : ubija ,kolje siluje otima ,utapa i mlado i staro i onda rusi destabiliziraju pa majkuajku Vam vašu licimjernu .

IK
ikonoklast
14:33 06.09.2015.

kad će se oni njegovi čečeni priružit isili nesmije on delat gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije