AKTUALNO

Putin regrutira dodatnih 150 000 vojnika

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
02.10.2015.
u 14:02

Putin je jako kritiziran od strane Zapada jer je baš u ovome trenutku potpisao naredbu da se regrutira 150 000 ljudi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin regrutirao je dodatnih 150 000 vojnika u jeku izvođenja zračnih napada u Siriji, piše Daily Mail.

Rusija je započela zračne napade u srijedu te tvrdi da bombardira samo položaje Islamske države. SAD tvrdi da mete nisu ni blizu Islamskoj državi nego da rakete i granate padaju direktno na Slobodno Sirijsku Vojsku koja je u savezništvu sa SAD-om te se opet bori protiv ISIL-a i režima sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada.

Rusija je u savezništvu s Assadovom vladom koja odlučuje gdje će se borbeno djelovati. U Siriji se vodi rat između Assada, Slobodne Sirijske Vojske i ISIL-a.

Rusija i SAD se protive ISIL-u ali su u savezništvu s drukčijim frakcijama. Ovo je prvi puta od Hladnog rata da su dvije velesile na različitim stranama u sukobima na Bliskom istoku. Rusija i SAD pregovaraju da ne dođe do sukoba koji bi mogao eskalirati.

U međuvremenu su ruski mlažnjaci bombardirali različite mete blizu gradova Hama i Homsa.

Putin je jako kritiziran od strane Zapada jer je baš u ovome trenutku potpisao naredbu da se regrutira 150 000 ljudi. Putinov je glasnogovornik izjavio da je ovo regularna zapovijed koja se potpisuje svake jeseni te nema veze sa Sirijom.

"Ovo je regularni dokument koji predsjednik potpisuje dva puta godišnje", izjavio je Dmitry Peskov za Sputnik vijesti.

Komentara 2

DU
Deleted user
17:53 02.10.2015.

"Putin je jako kritiziran od strane Zapada jer je baš u ovome trenutku potpisao naredbu da se regrutira 150 000 ljudi"....tako je, a da je to potpisao Obama niko nebi rijec rekao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije