Naslovnica

Putin: "Ruska vojska je najjača"

U svom govoru u Ministarstvu obrane u Moskvi, Putin je izjavio da Rusija mora koncentrirano pratiti svaki vojni signal na granici te promjene u vojno-političkoj globalnoj sceni.
22. prosinca 2016. u 12:42 46 komentara 14084 prikaza
Putin
Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev

Ruska vojska sada je snažnija od bilo kojeg potencijalnog neprijatelja, izjavio je Vladimir Putin na sastanku s ministrom obrane koji se tradicionalno održava krajem godine, piše AP.

"Možemo sada reći bez sumnje: 'Jači smo od bilo kojeg potencijalnog agresora', izjavio je na sastanku. Njegovi su komentari došli krajem godine kada su napetosti između Rusije i Zapada vrlo snažne zbog drukčijeg pristupa građanskom ratu u Siriji. Napetosti između Rusije i Zapada eskalirale su nakon ruskog pripajanja Krima 2014. godine te umiješanosti u sukob u istočnoj Ukrajini.

Prošle je godine Rusija započela sa zračnim operacijama u Siriji kako bi se pomoglo predsjedniku Bašaru Al-Assadu. Rusija i NATO savez održali su veliki broj vojnih vježbi blizu ruske granice ove godine. Rusija je izjavila da jača svoje postrojbe zbog rastuće prijetnje NATO saveza.

U svom govoru u Ministarstvu obrane u Moskvi, Putin je izjavio da Rusija mora koncentrirano pratiti svaki vojni signal na granici te promjene na globalnoj vojno-političkoj sceni. Izjavio je da Rusija mora biti brza u planiranju kako bi se neutralizirale potencijalne prijetnje u zemlji.

Putin je komentirao nakon što je Šojgu objavio godišnje izvješće u kojem je prikazao ruske uspjehe u Siriji te uspješnu modernizaciju ruske vojske. Između ostaloga, Šojgu je izjavio da je Rusija prvi put u povijesti potpuno pokrila svoje granice raketnim sustavima ranog upozoravanja.

Šojgu se pobunio zbog velikog broja dronova blizu ruske granice te prikazao planove kojima će se poslati više vojnika na ruski zapad, jugozapad te regiju oko Arktika. Putin je zahvalio ministarstvu i dodao da se situacija može promijeniti vrlo brzo ako se opuste.

>>Napoleonova katastrofalna invazija na Rusiju

>>Ruska vojska tvrdi da će srušiti svaki američki avion koji bude ciljao sirijsku vojsku!

  • stomugromova:

    Točna izjava glasi da je ruska vojska jača od bilo koje agresorske.To znači da onaj tko napadne Rusiju,neće se dobro provesti.Dakle,izjava je obrambenog karaktera i poruka onima koji misle da mogu Rusiju pokoriti te nema veze sa imperijalnim fašizmom kakav ... prikaži još! izvoze SAD i NATO.Ali neoliberalni fašisti sve izokrenu naopačke.To je stanje ne samo bolesne ideologije,nego i stanje bolesnog uma sljedbenika kabale i njihovih podgužnjaka.

  • aabbcc:

    Rusija ima jednu vojsku a Nato prisiljava ulazak u clanstvo i vojske kao one iz vremena kada se Juga raspadala.

  • Aartur:

    Tipfeler, nije vojska nego votka