DOKUMENTARNI FILM

Remont: BMP

BMP
Foto: RussianMuseum
1/2
14.03.2014.
u 10:39

Razvoj BMP-3 je započeo 1980. godine u ruskoj tvornici Kurganmašzavod u zapadnom Sibiru. Naoružanje za BMP-3 je razvijala tvrtka Instrument Desing Bureau iz Tule. Prvi prototip dovršen 1986., a prva vozila u operativnu upotrebu ulaze tijekom 1989. godine. Svjetska je javnost prvi put vidjela BMP-3 na vojnoj paradi na Crvenom trgu 1990. godine. Rusija je imala probleme u financiranju pa je napravljen manji broj BMP-3 nego što je predviđeno. Situaciju je spasio veliki broj izvezenih vozila. Koncepcijski gledano BMP-3 je oklopno vozilo relativno male mase i velike vatrene moći. Najveći nedostatak mu je postavljanje motora u stražnji dio vozila što znatno otežava ulazak i izlazak iz vozila. Najveća prednost pred zapadnim BVP-ima su mu niska cijena, jednostavna konstrukcija i lako održavanje.

Ključne riječi

Komentara 1

T1
t12matija
13:58 14.03.2014.

odlicno vozilo,daleko bolje od zapadnih pandana....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije