SVIJET

Rusija će možda koristiti sustave za ometanje kako bi zaštitila pilote

Rusija
Foto: www.sott.net
25.11.2015.
u 14:00

Mlažnjak "Su-24" bio je u sirijskom zračnom prostoru na više od 6 000 metara, izjavilo je rusko ministarstvo obrane. Piloti su uspjeli iskočiti prije pada zrakoplova.

Rusija će se morati prebaciti na "elektroničko ratovanje" u Siriji kako bi zaštitila svoje pilote te preventivno odbacila sve moguće nesreće kao što je rušenje ruskog "Su-24" mlažnjaka u utorak, izjavio je general Evgeny Buzhinsky, piše Sputnik.

Buzhinsky je izjavio kako će ruski piloti morati biti oprezni, jer ako se Turci nastave ovako ponašati, Rusija će morati pribjeći korištenju sustava za ometanja kako bi zaštitila svoje pilote od neprijateljskih raketa. Ranije u utorak srušen je ruski "Su-24" raketama zrak-zrak u Siriji blizu turske granice. Napalo ga je Tursko ratno zrakoplovstvo kada se vraćao nakon bombardiranja položaja Islamske države u sjevernoj Siriji.

Mlažnjak "Su-24" bio je u sirijskom zračnom prostoru na više od 6 000 metara, izjavilo je rusko ministarstvo obrane. Piloti su uspjeli iskočiti prije pada zrakoplova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije