Naslovnica

Rusija će poduzeti mjere ako Švedska uđe u NATO savez!

Dodao je da Moskva ne želi podizati tenzije jer unutar saveza i u Švedskoj već dugo traje tzv. "rusofobija", a Stockholm je također uveo sankcije Rusiji.
29. travnja 2016. u 20:08 3 komentara 4675 prikaza
Spetsnaz
Foto: Wikimedia CC

Moskva će poštovati švedsku odluku da se pridruži NATO savezu, ali će i "poduzeti mjere" protiv NATO saveza zbog njegove prisutnosti na ruskim granicama, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, piše Rferl

"Ako se Švedska pridruži NATO savezu, to nećemo smatrati napadom na nas", izjavio je Lavrov za švedske novine Dagens Nyheter. "Međutim, ako švedska vojska bude direktno odgovarala zapovjedništvu NATO saveza, poduzet ćemo različite vojno-tehničke mjere na sjevernim granicama Ruske Federacije jer je očito da se na drugoj strani nalazi veliki vojno-politički savez koji vidi Rusiju kao prijetnju", dodao je.

Izjavio je da će mjere odrediti rusko Ministarstvo obrane ako bude trebalo. Dodao je da Moskva ne želi podizati tenzije jer unutar saveza i u Švedskoj već dugo traje tzv. "rusofobija", a Stockholm je također uveo sankcije Rusiji. Na kraju je izjavio da Rusija podržava pravo svake zemlje na izbor obrambene strategije i ciljeva sigurnosti.

  • netstoper:

    Staroj medvjedici polako otkucava biološki sat unatoč pumpanju nacionalizmom! Jednako tako i u Kini,Indiji i Iranu!

  • Avatar intimus500
    intimus500:

    a mjere su : snažno će prosvijedovati i napast će ukrainu .... a joj, to je putler već odradio :(