AKTUALNO

Rusija ostvarila 95% planiranih vojnih nabava u 2014. godini

Rusi
Foto: Wikimedia Commons
31.12.2014.
u 16:03

Oleg Bochkarev , potpredsjednik vojno-industrijskog Odbora koji nadgleda GPV, priznao je ranije ovog mjeseca da je 10-godišnji program sada na pola puta, ali je samo jedna trećina planiranog ispunjena.

Rusija je ostvarila 95% državnih vojnih nabava u 2014, premda je gubitak Ukrajine kao dobavljača pričuvnih dijelova i komponenti tijekom godine otežao proizvodne napore, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Zamjenik ruskog ministra obrane Jurij Borisov izjavio je za TASS da se "planovi vojnih nabava gotovo nikad ne ispune 100%", jer se manji poremećaji uvijek mogu dogoditi", prenosi portal defender.hr

Gosudarstvennyi Oboronnyi Zakaz ili Goz - se sastaje svake godine kako bi se osiguralo  ispunjenje programa naoružavanja (Program Gosudarstvennyi Vooruzheniya ili GPV), od 2011. do 2020. godine. Oleg Bochkarev, potpredsjednik vojno-industrijskog Odbora koji nadgleda GPV, priznao je ranije ovog mjeseca da je 10-godišnji program sada na pola puta, ali je samo jedna trećina planiranog ispunjena. Borisov je ponovio u izjavi da je gubitak Ukrajine kao dobavljača zahtijevalo "korekcije u državnom programu".

On je naveo primjer potrebe preseljenja proizvodnje glavnih pogonskih jedinica za fregate, iz Ukrajine u NPO Saturn postrojenje ruske tvrtke United Engine Corporation, gdje se očekuje početak pune proizvodnje 2017. Motori su prethodno proizvedeni u ukrajinskoj tvrtki Zorya-Mashproekt. Rusija je procjenila kako će supstitucija uvozom trajati između dvije i pet godina.

Defender.hr

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar jigaboo
jigaboo
17:08 01.01.2015.

super je to sto se brinete za Ruse. ajde sad napisite koliko je % 'rvacka ostvarila planiranih vojnih nabava u 2014. godini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije