Naslovnica

Rusija ostvarila 95% planiranih vojnih nabava u 2014. godini

Oleg Bochkarev , potpredsjednik vojno-industrijskog Odbora koji nadgleda GPV, priznao je ranije ovog mjeseca da je 10-godišnji program sada na pola puta, ali je samo jedna trećina planiranog ispunjena.
31. prosinca 2014. u 16:03 2 komentara 2711 prikaza
Rusi
Foto: Wikimedia Commons

Rusija je ostvarila 95% državnih vojnih nabava u 2014, premda je gubitak Ukrajine kao dobavljača pričuvnih dijelova i komponenti tijekom godine otežao proizvodne napore, priopćilo je rusko ministarstvo obrane. Zamjenik ruskog ministra obrane Jurij Borisov izjavio je za TASS da se "planovi vojnih nabava gotovo nikad ne ispune 100%", jer se manji poremećaji uvijek mogu dogoditi", prenosi portal defender.hr

Gosudarstvennyi Oboronnyi Zakaz ili Goz - se sastaje svake godine kako bi se osiguralo  ispunjenje programa naoružavanja (Program Gosudarstvennyi Vooruzheniya ili GPV), od 2011. do 2020. godine. Oleg Bochkarev, potpredsjednik vojno-industrijskog Odbora koji nadgleda GPV, priznao je ranije ovog mjeseca da je 10-godišnji program sada na pola puta, ali je samo jedna trećina planiranog ispunjena. Borisov je ponovio u izjavi da je gubitak Ukrajine kao dobavljača zahtijevalo "korekcije u državnom programu".

On je naveo primjer potrebe preseljenja proizvodnje glavnih pogonskih jedinica za fregate, iz Ukrajine u NPO Saturn postrojenje ruske tvrtke United Engine Corporation, gdje se očekuje početak pune proizvodnje 2017. Motori su prethodno proizvedeni u ukrajinskoj tvrtki Zorya-Mashproekt. Rusija je procjenila kako će supstitucija uvozom trajati između dvije i pet godina.

Defender.hr

  • Avatar jigaboo
    jigaboo:

    super je to sto se brinete za Ruse. ajde sad napisite koliko je % 'rvacka ostvarila planiranih vojnih nabava u 2014. godini