Rusija šalje vojsku na sirijsko-izraelsku granicu

Wikimedia CC
04.08.2017.
u 08:24

Medijski kanal Al Mayadeen prenosi kako su ruske postrojbe zamijenile dio sirijske vojske u dijelu Golanske visoravni koji je bio pobunjeničko uporište tijekom građanskog rata.

Rusija je započela s prebacivanjem vojske na Golansku visoravan kako bi se izvršile pripreme za izgradnju nove vojne baze na navedenom području, piše TheTwoer.

Medijski kanal Al Mayadeen prenosi kako su ruske postrojbe zamijenile dio sirijske vojske u dijelu Golanske visoravni koji je bio pobunjeničko uporište tijekom građanskog rata.

Online novine Al-Masdar News prenijele su u ponedjeljak da je poslano više od 400 ruskih vojnika u okruge Dara'a i Quneitra u južnu Siriju kako bi se poboljšalo opće stanje na navedenom području. Ruski vojnici održavaju prekid vatre između sirijske vojske i pobunjenika u navedenim dijelovima Sirijie.

Dana 9. srpnja dogovoren je novi prekid vatre u južnoj Siriji. Dogovoren je između SAD-a i Rusije s podrškom Jordana. Prekid vatre je objavljen na sastanku između američkog i ruskog predsjednika tijekom sastanka G20 u Njemačkoj. Odnosi se na regije Deraa i Suweida na jordanskoj granici te na Quneitru blizu granice Sirije i izraelskog dijela Golanske visoravni.

Nakon objave prekida vatre, izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavo je kako se Izrael protivi navedenom prekidu zbog iranske umiješanosti u Siriji. Izraelski visoki dužnosnici tvrde kako su zabrinuti oko kretanja iranskih i šijitskih militanata na granicu Izraela i Jordana te kako Iran ne bi dobio uporište u Siriji.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije