NOVE RUSKE RAKETE

Rusija testira nove rakete u Siriji

X-101
Foto: forums.spacebattles.com
06.10.2016.
u 15:58

Šef ministarstva obrane Sergej Šojgu izjavio je na vojno-tehničkoj konferenciji rezultate operacije u Siriji za proteklih godinu dana

Nakon ruskih napada u Siriji, Sergej Šojgu je izjavio da je Rusija uspjela stabilizirati situaciju te će sada započeti s testiranjem novih oružja, uključujući i rakete X-101, piše APA.

Šef ministarstva obrane Sergej Šojgu objavio je na vojno-tehničkoj konferenciji rezultate operacije u Siriji za proteklih godinu dana, prenosi Newspaper. Prema njegovim riječima, ruske su postrojbe uspjele stabilizirati situaciju u zemlji te osloboditi velike dijelove sirijskog teritorija od raznih militanata i tzv. Islamske države. Što se tiče borbenih zadataka, Šojgu je naglasio tijekom video konferencije mjesta okupljanja terorista i njihovih skladišta te su prikazana lansiranja dalekometnih oružja s brodova i podmornica iz Kaspijskog jezera i Mediterana.

Avioni koji su prenosili uživo iz zraka ključna mjesta itekako su se pokazali učinkovitima i pouzdanima, dodao je Šojgu. Ruska operacija u Siriji započela je 30. rujna 2015. nakon službene molbe predsjednika Bašara Al-Assada kako bi se što ranije i učinkovitije porazili teroristi.

>>Rusija će postaviti diviziju svojih vojnika na samo 80 km od SAD-a

>>Sprema li se Rusija za nuklearni rat?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije