AKTUALNO

Ruska vojska: "Novi britanski nosač je odlična meta"

Wikimedia Creative Commons
30.06.2017.
u 09:56

Kuznjecov koji je ušao u upotrebu 1991. godine dio je ruske Sjeverne flote blizu Murmanska te ga očekuju veliki popravci.

Ruska je vojska ismijala novi britanski nosač zrakoplova u četvrtak riječima da je HMS Queen Elizabeth velika i dobra meta, piše Reuters.

U ponedjeljak je po prvi puta isplovio britanski najveći i najjači ratni brod. Britanski tajnik Ministarstva obrane izjavio: "Rusi su malo ljubomorni na naš novi nosač".

Ministarstvo je napisalo: "Navedeni ushićeni navodi o jačini novog nosača za razliku od ruskog nosača zrakoplova Admirala Kuznjecova pokazuju koliko zapravo Fallon nema znanja o pomorskoj vojnoj znanosti".

"Kao pčela, britanski nosač zrakoplova može samostalno isključivo izbacivati zrakoplove iz svoje unutrašnjosti pod pratnjom ratnih brodova, pomoćnih brodova i podmornica. Zato je britanski nosač zrakoplova zapravo samo velika pomorska meta", dodalo je ministarstvo.

"Britanska kraljevska mornarica neće pokazivati ljepotu svog novog nosača zrakoplova na dalekim morima blizu granica ruskog 'dalekog rođaka'", dodalo je ministarstvo.

Fallon je uvrijedio rusku vojsku u siječnju kada je nazvao jedini ruski nosač zrakoplova "brodom sramote" nakon što je prošao uz englesku obalu tijekom povratka iz Sirije.

Rusija je dodala kako je tada Britanija zapravo napravila show prateći ruski nosač kako bi prebacila pozornost medija sa slabosti britanske mornarice.

Kuznjecov koji je ušao u upotrebu 1991. godine dio je ruske Sjeverne flote blizu Murmanska te ga očekuju veliki popravci.

Rusija je trenutno u procesu ponovnog naoružavanja vojske i mornarice, ali stručnjaci u Rusiji i inozemstvu tvrde kako je hladnoratovski Kuznjecov zastario te da Rusija treba novu generaciju nosača zrakoplova.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
22:15 30.06.2017.

Da nema atomskih bombi sada bi cijela europska i ruska mladost čučala u rovovima sa puškama kao u prvom svjetskom ratu. A za što? Ovako se mogu hvaliti čiji je veći jer više od toga ne mogu.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
12:55 05.07.2017.

Britanija treba zahvalit rusima. Pudlica je raspremila svoju pomorsku moć a brodogradilišta zatvorila. Igrom moći gdje ruski nosač u raspadnutom stanju plovi kanalom, digla se prašina koja je dala vjetar u leđa povećanju vojne moći Britanije. Ovog puta se radi o vlastitoj voj.doktrini a ne krpanju potreba NATO saveza.

NE
Nepokolebljiv
15:19 01.07.2017.

Bi Rusi mamicu, sestre i zenu na "stajgu" poslali kada bi im to donijelo jednu ili dvije "dobre mete" kao ova britanska. Naravno oni su bjedna sirotinja pa onda za nesto sto bi zeljeli a iz bjede i neznanja, kao lisica za grozde koje joj je izvan dosega kaze da je kiselo! Na koncu nisu li nosece helikoptera bili narucili iz Francuske jer sami nisu bili sposobni izgraditi. Zar podatak da nakon sto su investirali 6 milijardi dolara u razvoj novog T50 borbenog aviona koji su Rusi obecavali, Indijci su uvidjeli da su to samo pusti snovi, po principu: poljubi, ostavi i zaboravi - narucili francuske avione a s Rusima prekinuli daljnju suradnju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije