unatoč sankcijama

Ruske postrojbe pripremaju ofenzivu kako bi se napravio kopneni koridor prema Krimu!

Ukrajina
Foto: Youtube Screenshot
31.05.2016.
u 16:11

Naglasio je kako su međunarodne sankcije protiv Rusije učinkovite, ali ne u tolikoj mjeri da Rusija zaustavi svoju agresiju prema Ukrajini.

Rusija priprema ofenzivu kako bi se napravio kopneni koridor kroz kopneni dio Ukrajine do Krima, koji je trenutačno pod ruskom okupacijom, izjavio je zamjenik tajnika ukrajinskog Nacionalnog vijeća sigurnosti i obrane Mykhailo Koval, piše UNIAN.

Zamjenik tajnika obratio se sudionicima Međuparlamentarnog vijeća ukrajinske Verkhovne Rade, litavskog Seimasa i Sejma te poljskog senata. Koval je dodao kako Rusija krši odredbe sporazuma potpisanog u Minsku. "Ruske se postrojbe pripremaju za nove ofenzivne manevre kako bi se došlo na administrativne granice Donjecka i Luganska, smatraju da se mora otvoriti kopneni koridor prema Krimu", dodao je Koval.

Naglasio je kako su međunarodne sankcije protiv Rusije učinkovite, ali ne u tolikoj mjeri da Rusija zaustavi svoju agresiju prema Ukrajini. Koval je također dodao da je Ukrajina pozdravila slanje vojne policije OSCE-a u okupirana područja Donbasa. "Mi smo protiv suradnje s ovim tzv. lokalnim sigurnosnim snagama", dodao je.

Prema Kovalu, cilj ove misije trebao bi biti postavljanje sigurnosne zone uz granicu da bi se omogućio kompletan i nesmetan prolaz promatračkoj misiji OSCE-a kako bi se nadgledalo cjelokupno područje te povlačenje ruskih postrojbi i oružja s područja Ukrajine. Na isti način trebali bi se nadgledati i izbori u privremeno okupiranom području.

>>Ukrajina pokušava obnoviti flotu borbenih aviona MiG-29

>>Ukrajina povlači tenkove i lako topništvo

Komentara 138

MA
malitrn
18:13 31.05.2016.

Zašto bi taracali ruse kad hrvatsku uništavaju usa i eu ? Odakle su banke koje pljačkaju hrvate i kuda ide hrvatski novac ? U austriju italiju francusku i njemačku ! Naše nazovi saveznike . Tko šalje "izbjeglice" u hrvatsku ? Naši "saveznici" njemačka i turska . Tko zakuhava ratove po cijelom svijetu uključujući i ukrajinu ? Naši "saveznici" usa i eu ! A ti bi taraco ruse budaletino ? Pa bi onda na granice europe došli kinezi, mongoli, kazahstanci i ostala kulturna gospoda ! Rusija je glavni stup europe i krščanstva !

Avatar zong
zong
18:15 31.05.2016.

Nije mi jasno zašto Krim nazivaju okupiranim teritorijem kada je sproveden referendum, jednak onome na Kosovu... i sada Kosovo može jer je Amerima u interesu, a Krim ne...

DU
Deleted user
18:27 31.05.2016.

Ukrajinci pričaju nebuloze, jedna od njih je i ova. Oni su totalno izgubili kompas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije