Naslovnica

Ruski znanstvenici otkrili tajnu nacističku vojnu bazu na Arktiku!

Kodno ime vojne baze bilo je "Schatzgraber" (Lovac na blago) te je primarno korištena kao meteorološka postaja.
21. listopada 2016. u 18:33 1 komentara 11782 prikaza
Rat
Foto: Youtube Sc

Tajna nacistička vojna baza na Arktiku otkrivena je od strane ruskih znanstvenika, piše Indenpendent.

Baza se nalazi na otoku Zemlje Alexandre oko 1 000 kilometara od Sjevernog Pola 0150. Izgrađena je 1942. godine, godinu dana nakon što je Hitler napao Rusiju.

Kodno ime vojne baze bilo je "Schatzgraber" (Lovac na blago) te je primarno korištena kao meteorološka postaja. Vojna baza je napuštena kada su se znanstvenici otrovali od mesa polarnih medvjeda 1944. godine te su morali biti spašeni njemačkom podmornicom. Baza je otkrivena 72 godine kasnije te je pronađeno više od 500 predmeta, te dio sačuvanih dokumenata, piše Daily Mail.

Pronađene su ruševine bunkera, streljivo te ostale stvari iz Drugoga svjetskog rata te su u vrlo dobrom stanju zbog hladnog vremena. Otok je bio vrlo važno središte zbog meteoroloških izvještaja koji su bili glavni za manevre kopnenih snaga, podmornica i brodova. Ime vojne baze predmet je raznih nagađanja. Određeni znanstvenici smatraju kako je zapravo bio drugi tajni zadatak vojne baze - potraga za antičkim predmetima. Vjeruje se da Rusija traži način za izgradnju nove vojne baze na tom mjestu.

>>Rusija postavila 100 000 vojnika u Donbasu na ukrajinskoj granici!

>>Rusija predstavila deset novih oružja u nedjelju na forumu "Army-2016"

Pogledaj sve komentare
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.