AKTUALNO

Rusko vojno izaslanstvo u posjetu Kineskom ministarstvu obrane

Putin
Wikimedia
25.11.2015.
u 14:31

Može li Rusija očekivati kinesku pomoć, ili će sve ostati na riječima?

Ruska delegacija danas stiže u Kinu na četverodnevni posjet. Časnici ruskog ministarstva obrane danas stižu u Kinu kako bi obavili razgovore, izjavio je glasnogovornik, prenosi Sputnik.

"U delegaciji će biti nazočni niži zapovjednici koji će prisustvovati vježbama Narodne vojske Kine", izjavio je pukovnik Yaroslav Roshupkin. Kina je pozvala Ruse na ovaj sastanak. Može li se ovaj sastanak povezati s turskim rušenjem ruskog aviona u Siriji? Poznato je da su Kina i Rusija veliki partneri, što vojni, što ekonomski, a kineski predsjednik Hu Jintao svake godine posjeti Rusiju prilikom obilježavanja obljetnice pobjede nad fašizmom koja se održava u svibnju. Putin je u više navrata izjavio kako mu je Kina strateški partner.

Može li Rusija očekivati kinesku pomoć, ili će sve ostati na riječima? Hoće li se NATO savez usuditi upustiti u sukob s Rusijom ako Kina otvoreno stane na stranu Rusije? Vrijeme će pokazati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije