AKTUALNO

SAD aktivirao peti raketni sustav THAAD

THAAD
Foto: youtube.com
05.01.2016.
u 17:40

Nije tajna da SAD želi postaviti sustav THAAD i u Južnu Koreju gdje je trenutno raspoređeno 28 000 vojnika kako bi se još bolje zaštitili od rastućih prijetnja kao što je sjevernokorejski balistički i nuklearni program.

Američka je vojska aktivirala svoj peti raketni sustav THAAD na kraju prošle godine, izjavio je veliki proizvođač obrambenih sustava Lockheed Martin u ponedjeljak, piše KoreaHerald.

Industrijski div također je izjavio da je potpisan ugovor s Američkom agencijom za raketnu obranu vrijedi 528 milijuna dolara. Cilj je proizvesti i isporučiti presretače za THAAD raketni sustav (Terminal High Altitude Area Defense). "Američka je vojska aktivirala peti od sedam najavljenih THAAD raketnih sustava na kraju 2015. godine", izjavio je Lockheed bez ikakvog obrazloženja. Novi je raketni sustav dio od sedam planiranih THAAD sustava koje američka vojska planira postaviti do 2019. godine.

"Naši presretači THAAD su u vrhu tehnologije raketne obrane. S naprednim dometom i preciznošću, mogu presretati i uništavati opasne raketne prijetnje danas i u budućnosti", rekao je Mirchard McDaniel, dopredsjednik Lockheed Martina za THAAD sustave. Dodao je da je glavni fokus projekta na cjenovnoj pristupačnosti, povećanju učinkovitosti te uštedi kako bi se zadovoljila potražnja SAD-a i njegovih saveznika diljem svijeta.

Nije tajna da SAD želi postaviti sustav THAAD i u Južnu Koreju gdje je trenutno raspoređeno 28 000 vojnika kako bi se još bolje zaštitili od rastućih prijetnja kao što je sjevernokorejski balistički i nuklearni program.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije