AKTUALNO

SAD otvorio prvu vojnu bazu na izraelskom tlu!

mda.mil.gov
19.09.2017.
u 07:54

"Po prvi se puta vijori američka zastava, zastava našeg najvažnijeg saveznika", izjavio je brigadni general Zvika Haimovich

Vojna baza započela je s radom u ponedjeljak nakon otvaranja prošlog tjedna u kojem su sudjelovali američki i izraelski vojni izaslanici. Baza će raditi neovisno o izraelskoj vojnoj bazi koja joj je u neposrednoj blizini u južnom dijelu Izraela, piše JTA.

"Po prvi se puta vijori američka zastava, zastava našeg najvažnijeg saveznika", izjavio je brigadni general Zvika Haimovich, zapovjednik zrakoplovstva Izraelskih obrambenih snaga te dodao: "Ovaj čin pokazuje snagu i dugotrajnost našeg partnerstva te strateški odnos između zemalja i vojski".

U vojnoj bazi će biti stacionirano pedesetak američkih vojnika.

Otvaranje se dogodilo tjedan dana nakon otvaranja nove Željezne kupole, raketnog sustava protuzračne obrane. "Događaji se ne podudaraju", izjavio je Haimovich te dodao: "Stvaramo nove slojeve obrane Izraela kako bi neutralizirali prijetnje u blizini ali i dalje".

Planiranje izgradnje vojne baze započelo je prije dvije godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije