Naslovnica

SAD posudio Iraku 2.7 milijardi dolara za kupnju vojne opreme

Irak koji je ujedno i član OPEC-a, teško se može izvući iz krize, pogotovo jer se u isto vrijeme vodi i borba protiv militanata tzv. Islamske države koja i dalje kontrolira ključna strateška područja na sjeveru i zapadu zemlje.
29. lipnja 2016. u 15:15 2 komentara 1640 prikaza
Abrams
Foto: Wikimedia CC

SAD će posuditi Iraku 2.7 milijardi dolara za kupnju vojne opreme kako bi se što prije moglo poraziti Islamsku državu, piše Associated Press.

Američko veleposlanstvo u Baghdadu izjavilo je u srijedu da će Irak moći otplatiti kredit u osam i pol godina kojim bi se kupilo streljivo i platili troškovi održavanja za avione F-16 te tenkove M1A1 Abrams. Iračka ekonomija pretrpjela je težak udarac zbog pada cijena nafte iz 2014. godine te je zemlja upala u financijsku krizu. Irak koji je ujedno i član OPEC-a, teško se može izvući iz krize, pogotovo jer se u isto vrijeme vodi i borba protiv militanata tzv. Islamske države koja i dalje kontrolira ključna strateška područja na sjeveru i zapadu zemlje.

>>Lavrov: "Rusija zahtjeva da Turska povuče vojsku iz Iraka!"

>>Cameron: "Velika Britanija će poslati još vojnika u Irak"

  • Avatar reference
    reference:

    Irak posudjuje novce. ahahaaaa. pa sto bi sa onom silnom naftom i onim silnim zlatom.ahahaaaa. ma kakvi crni rusi I komunisti I socijalisti I udbasi I orjunasi. izgleda dje USra dodje tu vise ni trava ne raste.

  • robert.b.40:

    reference/tako gedjo objasni hrvatima nesto od vanjske politike,posto oni su nepismeni.