AKTUALNO

SAD šalje još jedan nosač aviona prema Aziji

Nosač
Foto: US Pacific Fleet
19.01.2016.
u 11:49

SAD pojačava svoju vojnu prisutnost u azijsko-pacifičkoj regiji slanjem drugog nosača aviona

Nosač zrakoplova na nuklearni pogon Američke mornarice John C. Stennis poslan je u zapadni dio Tihog oceana kako bi SAD dodatno osnažio svoju prisutnost u toj regiji, prenosi Sputnik.

Novi je nosač zaplovio nekoliko mjeseci nakon što je nosač zrakoplova klase "Nimitz" - Ronald Reagan, stigao u japansku luku Yokosuka. Nosač zrakoplova John C. Stennis isplovio je iz svoje matične luke Bremerton 15. siječnja prema zapadnom dijelu Tihog oceana gdje će biti na zadatku u trajanju od 7 mjeseci zbog nedavnog sjevernokorejskog testiranja nuklearne bombe te mogućeg sukoba u Južnokineskom moru. Tijekom svog zadatka, brod će sudjelovati u vojnim vježbama s američkim saveznicima u sjeveroistočnoj Aziji. Nosač je dobio ime po američkom senatoru Johnu Stennisu, istisnine 103 000 tona, može sadržavati oko 90 mlažnjaka i borbenih helikoptera uz 3 100 mornara.

>>Rusi planiraju izgraditi najveći nosač aviona na svijetu

>>Američki ratni heroji iz Hrvatske. Prvi je medalju časti dobio Rade Grbić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije