Naslovnica

Sendi Radić - od vojnika do NATO ocjenjivača

Priča je ovo i o Africi, ali i o neorganiziranosti Hrvatske vojske u pojedinim segmentima te o ispolitiziranosti na svim razinama
06. veljače 2013. u 12:56 0 komentara 992 prikaza
Sendi Radić - od  vojnika do NATO ocjenjivača
Foto: Vojna povijest

Ovo je priča o jednoj nadasve zanimljivoj vojnoj karijeri. Priča je ovo o borcu koji je prošao sve, od običnog vojnika do šefa kabineta ministra i od NATO-ova promatrača u Sijera Leoneu do osobe koja ispred NATO-a ocjenjuje spremnost vojnih postrojbi iz drugih država za sudjelovanje u međunarodnim misijama. Priča je ovo i o Africi, ali i o neorganiziranosti Hrvatske vojske u pojedinim segmentima te o ispolitiziranosti na svim razinama. Priča je ovo o jednoj ljudskoj veličini, o jednom pozitivcu koji je unatoč svemu ostao skroman obiteljski čovjek i s kojim sam uživao razgovarati satima. Treba li Hrvatskoj vojsci ovakav čovjek?!
Vojna karijera Sendija Radića zanimljivija je od većine drugih. Početkom Domovinskog rata radio je kao profesor u srednjoj školi u Vrgorcu i Ljubuškom. U lipnju 1991., nakon što je zaključio ocjene u školi, otišao je u PP Vrgorac, prijavio se i stavio na raspolaganje Hrvatskoj vojsci tada još u osnutku.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.