AKTUALNO

Sirija otvorila vatru na libanonski vojni helikopter!

Libanon
lebarmy.gov.lb
31.12.2015.
u 13:56

Helikopter je pogođen iz Sirije, iako su se dva pilota uspjela vratiti u zračnu bazu Qlaiaat...

Sirijska je protuzračna obrana otvorila vatru u utorak na libanonski vojni helikopter. To je prvi incident ovakve vrste od početka sirijske krize, piše KUNA.

Helikopter je pogođen iz Sirije, iako su se dva pilota uspjela vratiti u zračnu bazu Qlaiaat, piše nacionalna novinska agencija NNA te dodaje da je helikopter bio iznad regije Sahel Akkar. Trenutno se provodi istraga u kojoj će se utvrditi razlozi ovog incidenta. U međuvremenu je libanonska javna sigurnosna agencija privela čovjeka koji je optužen za organizaciju "čelije" kako bi privukao ljude da se bore u ratu u Siriji. Sigurnosni izvori napisali su u priopćenju da je čovjek priznao svoju pripadnost. Član je skupine Al-Nusra te je ušao ilegalno u Siriju preko Turske.

Njegov je zadatak bio da stvori grupu ljudi koja će privlačiti borce za rat u Siriji, piše na kraju priopćenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije