AKTUALNO

Sirijska vojska napreduje prema pobunjeničkim gradovima blizu Turske!

MI
Foto: Youtube Screenshot
08.02.2016.
u 08:01

Režimske snage, potpomognute ruskim zračnim napadima, približile su se gradu Aleppu. Ovo je najvažnije sirijsko napredovanje otkad je Moskva intervenirala u rujnu te pomogla vladi predsjednika Bashara Al-Assada.

Sirijske vladine snage u nedjelju su započele s napredovanjem prema pobunjeničkom gradu koji se nalazi blizu turske granice u ofenzivi. pod vodstvom Rusije, koja je protjerala desetke tisuća ljudi, piše Digital Journal.

Grad Tal Rifaat nalazi se oko 20 kilometara od turske granice, gdje su se Sirijici (koji su pobjegli od borbi blizu grada Aleppa) počeli skupljati još od napada koji je započeo u ponedjeljak.

To je jedno od posljednjih pobunjeničkih uporišta na sjeveru provincije Aleppo, a vladine snage udaljene su samo sedam kilometara. Tako javlja Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Vođa opservatorija Rami Abdel Rahman izjavio je da "režimske" postrojbe žele napredovati sjeverno prema turskoj granici kako bi spriječili da pobunjenici i oružje stignu u sirijski teritorij. Sirijske "provladine" novine Al-Watan pišu da će Tal Rifaat biti velika nagrada za "režim". "Ako grad padne, vojska će moći napredovati još jače te zauzeti kompletan sjeverni dio provincije Aleppo", piše u novinama.

"Režimske" snage, potpomognute ruskim zračnim napadima, približile su se gradu Aleppu. Ovo je najvažnije sirijsko napredovanje otkad je Moskva intervenirala u rujnu te pomogla vladi predsjednika Bashara Al-Assada.

Raspad prijeti sirijskim pobunjenicima jer su "režimske" snage prekinule njihovu glavnu opskrbnu rutu prema gradu Aleppu.

Opozicijske snage s oko 350 00 civila nalaze se u podijeljenom gradu Aleppu te će se možda suočiti s opsadom vladinih snaga. Kroz pet godina građanskog rata, postavljen je velik broj blokada, te nekim gradovima prijeti humanitarna katastrofa. Od subote navečer, vladine su snage opkolile pobunjeničku utvrdu Darayu u provinciji Damask.

Komentara 7

LU
Lujo123
09:44 08.02.2016.

"autor" - nisu to nikakve "režimske snage"! To su snage regularne Sirijske vojske koje oslobađaju svoju zemlju od tih "demokrata" koji su ponukani zapadnim masonima (USA, englezi i ostali koljači) umjesto izborima pokušali doći na vlast ubijanjem i pljačkom!! Kaj je to tak teško shvatiti?! Nadam se da bu Sirijska vojska uspjela uništiti te pobunjenike teroriste i tak spriječiti tursko-saudijsku gam*d da se proširi sa svojim šerijatskim zakonima! Daj "autor" ukljući mozak i misli, a ne budi mozak na daljinsko upravljanje iz Tel aviva!!

ZA
zarko1
02:03 09.02.2016.

lijepo je rekla jedna djevojcica nedavno na HTV a sto su se ocito zabunili pa pustili gledateljima da Al Nusra i ostale te tzz.umjerene usra snage nacisticko sotonisticke imaju hrane ali civilima ne daju nit gram iako nam je too jasno Boze blagoslovi tu djevojcicu sto je to tako hrabro izrekla pa je jasno tko je tu umjeren i prav a tko je ubojica,koljac i poremećene umjerena snaga u Siriji.Sve je jasno tko ih je spremao tko ih financira i poslao ih da ostvare tzv..arapsko proljece u kojem su pobijeni milioni ljudi na nakokrutnije nacine i te drzave su u teskom rasulu to je tako kad ti zapad uvali demoNkraciju sotonizaciju drustva !!!

DO
domxerex
23:51 08.02.2016.

Haha, "režimske snage o kojima pišu "crveni" su snage čije zapovjednike su obučavali očevi ovih koji se sada klanjaju kraljici i glume. Zanimljivo je kako istovremeno se rado sjećaju jugoslavije koja je obučavala i stvarale tu istu sirijsku vojsku i nazivaju opet tu istu vojsku režimskom u ime kraljice. Zanimljivo je što onda po tim mjerilima je i titova vladavina bila režimska pa i njihovi očevi koji su prijateljvali sa tim istim sirijskim režimom. Kada pogledam sve to izgleda vrlo šizofreno pa ne čudi njihovo ponašanje. Jadnici su sigurno jako zbunjeni ili samo glumataju jer ih zanima samo vlast i osobna korist bez obzira na cjenu za državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije