Naslovnica

Sjeverna Koreja prijeti SAD-u nuklearnim oružjem

Sjevernokorejska središnja informativna agencija (NKCA) izjavila je da SAD "potpaljuje" rat na poluotoku te ako dođe do rata i Sjeverna Koreja bude napadnuta nuklearnim oružjem, istog trenutka će uzvratiti svojim arsenalom.
04. veljače 2015. u 13:47 2 komentara 1852 prikaza
Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Danas je u sjevernojkorejskom dnevniku objavljeno da Sjeverna Koreja ne želi i neće pregovarati sa SAD-om jer smatra da Amerikanci žele srušiti režim. Sjeverna Koreja prijeti SAD-u diverzificiranim nuklearnim napadima. U vijestima se također spominje da će Sj. Koreja napasti zemljom, zrakom i morskim putem, prenosi Guardian.

Sjeverna Koreja opet diže tenzije zbog godišnje vježbe Južne Koreje i SAD-a koja će se održati početkom ožujka. Ovo je reakcija i na Obamin govoru u kojem je izjavio da će internet drastično promjeniti Sjevernu Koreju. "Sjeverna Koreja je najizoliranija te najviše odsječena zemlja od ostatka svijeta. Autoritativan režim koji je tamo na snazi može se kopirati i u drugim zemljama; brutalan je, a zemlja ne može prehraniti svoj narod", izjavio je Obama.

Obama je također izjavio da više i nema sankcija koje se mogu nametnuti Sjevernoj Koreji.

Sjevernokorejska središnja informativna agencija (NKCA) izjavila je da SAD "potpaljuje" rat na poluotoku te ako dođe do rata i Sjeverna Koreja bude napadnuta nuklearnim oružjem, istog će trenutka uzvratiti svojim arsenalom.

  • Avatar western_star
    western_star:

    a ameri će pozvati u pomoć Klingonce ...zato oprez sa kalašnjikovima

  • ajmo:

    Ti al ovi svi crveni su se nečeg nažderali i svi imaju iste simptome agresivni munjeni ludi ko šibe i ratoborni . Evo gle Grka pa našeg Mileta itd.