AKTUALNO

Sovjetski nosač aviona stigao u kineski grad Nantong

Wikimedia
Foto: Wikimedia CC
06.05.2016.
u 15:55

Minsk će postati novi zabavni park u Nantongu.

Nosač zrakoplova Minsk, jučer je uplovio u luku grada Nantonga, u provinciju na istoku Kine - Jiangsu, piše PeopleNosač "Minsk" postat će novi zabavni park u Nantongu. Povijest ovog nosača zrakoplova veoma je zanimljiva. Minsk je nekada bio jedan od glavni nosača u floti Sovjetskog Saveza, a kasnije je bio operativan također u Ruskoj mornarici, od 1978. do 1994. godine. Od 2000. do 2016. postoji zabavni park Svijet Minska u provinciji na jugu Kine - Shenzen.

>>Kina i Rusija će zajedno održavati vojne vježbe!

>>Pentagon poslao tri "nevidljiva" bombardera prema Indijskom oceanu...

Komentara 1

HO
homofob
00:18 18.05.2016.

Ruska brodogradnja! Mornarica ga preuzela 1978 a vec 1984 poslije veceg kvara ga izbacili iz sluzbe jer ga se nije isplatilo popravljati! Priroda kvara takova da ga niti Kinezi nisu pokusali osposobiti za nosac aviona nego pretvoren u zabaviste! Pa se onda pitamo zasto su Rusi trazili Francuze da im naprave nosace helikoptera (nikada isporucene radi embargo)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije