AKTUALNO

Stotine vojnika čuvaju Vatikan nakon prijetnje ISIL-a

Vatikan
Wikimedia Commons
25.02.2015.
u 14:03

Italija je poslala 500 vojnika da štiti Vatikan i ostale turističke destinacije u Rimu nakon izravne prijetnje Islamske Države

U video snimci koja prikazuje odrubljivanje glava 21 kršćana, militanti su izjavili da im je meta "Sveta Stolica". Video zapisi snimljeni u Libiji prikazuju koliko su blizu došli ISIL-ovi borci u Europi, prenosi PCR.

Potvrđeno je da talijanske sigurnosne službe sumnjaju kako će ISIL-ovi borci doći u Italiju raznim brodovljem - kao "izbjeglice".

Ova prijetnja dolazi nekoliko mjeseci nakon što je magazin Islamske Države objavio Vatikan sa zastavom ISIL-a na naslovnoj stranici.

Reporteri prenose da je postavljeno dodatno osiguranje oko ulaza na Trg svetog Petra.

Italija je zatvorila svoje veleposlanstvo u Libiji zbog ovog incidenta.

Komentara 1

Avatar matej13
matej13
12:32 27.02.2015.

zlo kruzi svjetom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije