AKTUALNO

Švicarska ostvarila rekordnu prodaju vojne opreme ruskim tvrtkama

Švicarska
Foto: imgkid.com
09.03.2015.
u 15:27

Maienfisch nije htio otkriti ime ruskog kupca niti ime švicarskog dobavljača.

Rusija je primila visokotehnološku maskirnu mrežu iz Švicarske za rekordnih 85 milijuna eura. Narudžba je izvršena prije nego što je Bern nametnuo sankcije Moskvi zbog ukrajinskog sukoba, prenosi TheLocal.

Mreža je dizajnirana tako da “izbjegne” infracrvene zrake i radar.

Ugovor je potpisan tijekom kolovoza 2014. godine, prije nego što se Bern priključio Europskoj Uniji u nametanju sankcija Rusiji, izjavio je švicarski glasnogovornik za ekonomiju Fabian Maienfisch za novinsku agenciju ATS.

Maienfisch nije htio otkriti ime ruskog kupca niti ime švicarskog dobavljača.

Švicarski dobavljač poslao je prvu narudžbu maskirne mreže u vrijednosti 54.7 milijuna eura tijekom listopada 2014. godine, a ostale dvije narudžbe dva mjeseca kasnije, prenijeli su LeMatinDimanche i SonntagsZeitung.

Ovo je najveća prodaja ikad švicarske vojne opreme Ruskoj Federaciji.

Komentara 1

U1
ursus_1212
00:14 10.03.2015.

Svicarska, kao najljigavija država na svijetu gleda samo zaradu, kao i u II. sv. ratu kad je u zamjenu za zlato opskrbljivala Hitlera novcem do samog kraja, a dio tog zlata dolazio je od zubala ubijenih Židova. Interesantno, nitko joj to ne zamjera, snaga novca je prejaka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije