AKTUALNO

Tajlandska mornarica traži dopuštenje za narudžbu prvih podmornica

Yuan klasa
Foto: www.thaifighterclub.org
01.07.2016.
u 15:04

Zamjenik premijera Prawit Wonguswan izjavio je danas da će podmornice koštati 36 milijardi bata (sveukupno milijardu dolara) te će se otplaćivati deset godina.

Tajlandski ministar obrane izjavio je da će mornarica tražiti dopuštenje parlamenta za kupnju nove tri podmornice, piše Fox.

Zamjenik premijera Prawit Wonguswan izjavio je danas da će podmornice koštati 36 milijardi bata (sveukupno milijardu dolara) te će  se otplaćivati deset godina. Dodao je da će podmornice kupiti od Kineza, klase Yuan S26T te će ući u proračun za 2017. godina. Tajlandska mornarica planira kupiti podmornice već desetak godina, a kada je ideja ponovno postala aktualna prošle godine, okarakterizirana je kao bespotrebno trošenje novaca. 

Tajlandska je vojska državnim udarom preuzela vlast 2014. godine. Prawit je dodao kako bi podmornice bile korisne jer Tajland mora štiti svoje resurse u Andamanskom moru te je naglasio da i susjedne zemlje imaju podmornice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije