U žarištu, Afganistan

Talibani korak do pobjede

Talibani korak do  pobjede
Vojna povijest
08.08.2011.
u 00:00

Vrijeme je na strani neotalibana, kako ih već sada zovu. Obama želi reizbor i potrebno mu je okončanje rata pa pregovara čak i s njima

Noć je već poodmakla kada je jedna skupina pripadnika američke elitne postrojbe “Task force 373” sjela u borbeni helikopter tipa Sea Hawk. Cilj noćne njihove misije, u koju su bili uključeni ”mornarički tuljani” (Navy seals), specijalne snage i pripadnici zelenih beretki, seosko je imanje u istočnom Afganistanu u blizini pakistanske granice pod kodnim imenom Millersville. Tamo sa svojom obitelji živi Amir Jan Mutaki, jedan od talibanskih zapovjednika, koji je odgovoran za nedavni napad talibana na konvoj ISAFa na autocesti “Highway 1” u Afganistanu.

Tom prilikom poginula su četiri pripadnika ISAFa (International stability and assistance force). Mutakija će te iste noći ubiti pripadnici “Task forcea 373” koji su prethodno dobili tzv. crnu kutiju u kojoj su navedeni svi, i najmanji detalji o Mutakiju. Druga skupina specijalaca približava se seoskom imanju Millersville pješice. To je grupa koja će na juriš zauzeti Millersville, dobro ga pročešljati, a zatim će talibanski zapovjednik Mutaki i još šestorica muškaraca, talibanskih boraca, biti ubijeni iz helikoptera. Specijalci su na Millersvilleu našli još dvojicu muškaraca, tri žene i šestero djece. Na imanju je pronađen čitav arsenal bombi, granata, paklenih strojeva ručne izrade, automatskog oružja i streljiva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije