AKTUALNO

Turska: "Ne igrajte se s vatrom!"

Putin Erdogan
Foto: Wikimedia
1/2
28.11.2015.
u 14:08

Međutim, Putin je odbio razgovarati s Erdoganom dok god se Turska ne ispriča za rušenje ruskog mlažnjaka. Yuri Ushakov, Putinov pomoćnik, izjavio je u petak: "Mi shvaćamo da se Turska uopće ne želi ispričati za incident s borbenim mlažnjakom".

Turski predsjednik Tayyip Erdogan upozorio je Rusiji da se ne igra s vatrom. Ovaj će potez sigurno pojačati napetosti između dvije zemlje, piše Independent.

Odnosi između Turske i Rusije nikada nisu bili gori nakon što je Turska srušila ruski mlažnjak blizu sirijske granice u ponedjeljak. Rusija prijeti ekonomskom sankcijama protiv Ankare koje je Erdogan odbacio kao "ipak previše emotivne". "Mi iskreno predlažemo Rusiji da se ne igra s vatrom", izjavio je Erdogan svojim pristašama na skupu u Bayburtu u sjeveroistočnoj Turskoj. "Naši su odnosi s Rusijom vrlo važni, ne želimo da se to promijeni niti u kojem slučaju", dodao je.

Foto: Wikimedia

Erdogan je izjavio da će razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na klimatskom summitu u Parizu sljedeći tjedan. Taj će razgovor podržati i SAD i EU jer se boje da ovaj incident odvraća pozornost od bitke protiv militanata Islamske države u Siriji.

U Parizu će se Putin sastati s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom kako bi razgovarali o sirijskoj krizi i izraelsko-palestinskom sukobu. Razgovarat će i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o Siriji i Ukrajini. Međutim, Putin je odbio razgovarati s Erdoganom dok god se Turska ne ispriča za rušenje ruskog mlažnjaka. Yuri Ushakov, Putinov pomoćnik, izjavio je u petak: "Mi shvaćamo da se Turska uopće ne želi ispričati za incident s borbenim mlažnjakom".

Turska i dalje tvrdi da je rušenje mlažnjaka rezultat "automatskog provođenja borbenih pravila". Ruski službenik Sergei Naryshkin izjavio je u petak da Moskva može vojno odgovoriti jer je ovaj incident "međunarodno ubojstvo naših vojnika".

Komentara 40

FO
ForeignLegion1987
14:50 28.11.2015.

glavna...baza i mozak samozvanog i bolesnog isila je upravo,,,turska,,,,zato putine,,,zmija se udara u glavu ,,,,sva podrska putinu,,,jer on je jedini koji je krenio da zaustavi te umobolnike islamiste sazvona isil,..,.sto ubija ,,,u ime islama,,,,ostali islamisti sto sute podrzavaju ih sto znaci da su takodjer bolesni,,,jedandio pod zemlju 7 metara da ne izadju a drugi dio u ludaru

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
16:11 28.11.2015.

Turci, arapi, is... sve je to isto. Ispametite se ljudi. Vrijeme je da se izborimo za hrišćansku Europu, ako za to već nije kasno.

Avatar ArbanaSS
ArbanaSS
14:58 28.11.2015.

Nisam ljubitelj Rusa ali Boga mi ni turci nisu mi baš dragi. Ali turska bi mogla debelo na jebati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije