Naslovnica

Turska povlači dio svojih postrojbi iz Iraka

Turska je ponovno izjavila da postrojbe uvježbavaju dobrovoljne iračke postrojbe koje žele osloboditi Mosul od Islamske Države.
14. prosinca 2015. u 11:00 0 komentara 961 prikaza
Turska
Foto: Reuters

Dio turskih snaga koje su trenutno smještene u sjevernom Iraku napustile su vojne baze blizu grada Mosula koji kontrolira Islamska Država, pišu državne agencije.

Izvještaji ne govore hoće li se postrojbe vratiti nazad u Tursku ili će se poslati na druga mjesta u Irak. Slanje turskih snaga koje su prošli tjedan prebačene iz iračke regije gdje se nalaze Kurdi u Bashiqu, naljutilo je iračku vladu koja je izjavila da turske snage nisu bile pozvane te trebaju smjesta napustiti zemlju, piše Radio Free Europe.

Turski premijer izjavio je 11. prosinca da će "reorganizirati" vojsku u vojnom središtu Bashiqa. Turska je ponovno izjavila da postrojbe uvježbavaju dobrovoljne iračke postrojbe koje žele osloboditi Mosul od Islamske Države. Irački službenici izjavili su da će pozvati Sigurnosno Vijeće UN-a kako bi se što prije natjerala Turska da povuče svoje snage iz Iraka.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.