AKTUALNO

Ujedinjeni Arapski Emirati šalju pješaštvo u Siriju!

UAE
Foto: Wikimedia
01.12.2015.
u 17:37

Tijekom vikenda američki senatori John McCain i Lindsey Graham predložili su slanje 100.000 vojnika iz svih država svijeta, ali najviše iz arapskih zemalja kako bi se borili protiv terorista u Siriji

Ujedinjeni Arapski Emirati objavili su da će poslati pješaštvo u Siriju kako bi se još jače borili protiv terorizma, piše Albawaba.

Službena novinska agencija WAM citirala je ministra vanjskih poslova Anwara Gargasha koji je izjavio da su Emirati spremni za sudjelovanje u svim međunarodnim naporima. Poslat će pješaštvo te tako intervenirati u borbi protiv terorizma. U prvoj reakciji Ujedinjenih Arapskih Emirata na rusku zračnu kampanju u Siriji koja je započela 30. rujna, Gargash je izjavio da Moskva cilja zajedničkog neprijatelja pritom uništavajući militante. Ujedinjeni Arapski Emirati zajedno sudjeluju u koaliciji na čelu sa SAD-om koja napada skupinu Daesh u Siriji od kolovoza. Koalicija dosad nije uspjela poraziti militante koji nastavljaju svoje napade u regiji, a i u Europi.

Tijekom vikenda američki senatori John McCain i Lindsey Graham predložili su slanje 100.000 vojnika iz svih država svijeta, ali najviše iz arapskih zemalja kako bi se borili protiv terorista u Siriji.

Kriza u Siriji koja je započela u ožujku 2011. godine odnijela je dosad 250.000 života te je više od pola cjelokupne populacije od 23 milijuna raseljeno.

Komentara 26

DU
Deleted user
19:02 01.12.2015.

Rusija napreduju u Siriji pa sada ameri šalju svoje plaćenike da se tamo bore. Jer uveženi sirijski teroristi zvani umjerena oporba mora da bježi iz sirije odakle su i došli.

Avatar superhik74
superhik74
19:03 01.12.2015.

Znaci odlucili su se na novu ilegalnu agresiju i invaziju suverene drzave Sirije, i reinvaziju Iraka, s tim da ovaj put dovode lokalne vazale koji vec isto to rade u Jemenu (o cemu se vise uopce ne govori kao da se to ne dogadja). Pa to je i bilo za ocekivati od vojno-industrijskog kompleksa kada nitko jos nije zavrsio na sudu za ratne zlocine zbog prve ilegalne agresije prije 12 godina.

Avatar Kupus Dei
Kupus Dei
18:15 01.12.2015.

Ma treba uvesti obvezno služenje vojnog roka kod nas da ameri imaju topovsko meso za svoje igre. O kako boli što su nam uvijek maloumni na vlasti, izdajice i poturice koje tuđim ku.cerm gloginje lupaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije