Naslovnica

Ujedinjeno Kraljevstvo potrošit će dodatnih 900 milijuna dolara na nuklearne podmornice

Ujedinjeno Kraljevstvo želi promijeniti svoje četiri podmornice klase "Vanguard" koje su izgrađene između 1986. i 1999. godine.
07. ožujka 2016. u 19:36 0 komentara 1319 prikaza
Vanguard
Foto: www.defenseindustrydaily.com

Britanska će vlada potrošiti dodatnih 905 milijuna dolara na svoj nuklearni podmornički program. Prema tajniku Ministarstva obrane Michaelu Fallonu, sredstva će se utrošiti na nove dijelove i postrojenja kao i na nove projekte za podmornice Kraljevske mornarice, piše Richard Tomkins.

Ujedinjeno Kraljevstvo želi promijeniti svoje četiri podmornice klase "Vanguard" koje su izgrađene između 1986. i 1999. godine. "Naš nam nuklearni potencijal jamči sigurnost i britanski način života", izjavio je Fallon. "Zbog tog razloga nastavljamo investirati. Novac će se utrošiti na nove projekte te kupovinu ključnih dijelova podmornica kao što su motori i mjenjači brzine. Ovakva će investicija donijeti i poslove diljem Ujedinjenog Kraljevstva", dodao je.

Oko 317 milijuna dolara potrošit će se na nova postrojenja BAE sustava u Barrow-in-Furnessu u Engleskoj, gdje će se sastavljati podmornice. Uložit će se financijska sredstva i u suradnju SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva prilikom kupovine ključnih aparata za podmornice kao što je CMC (Common Missile Compartment). Nova će investicija povisiti troškove te će ukupno iznositi 5.5 milijardi dolara.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.