Naslovnica

Ukrajinski MiG-29 “Fulcrum” dobio je novu shemu digitalne maskirne boje

Takva digitalna maskirna boja podsjeća na boju američkog borbenog aviona F/A-18F „Super Horneta“ koji je bio specijalno obojen tijekom stogodišnjice mornaričke avijacije Američke mornarice.
12. prosinca 2014. u 12:10 4 komentara 9003 prikaza
MiG
Foto: Oleg Volkov
Pogledajte galeriju 1/2

Posljednjih mjeseci zaljubljenici u zrakoplove uspjeli su uslikati nekoliko vojnih zrakoplova koji su smješteni na Državnoj postaji za popravak zrakoplova u Lvivu. Uslikali su najmanje tri MiG-29 “Fulcrum” lovca (dva jednosjeda i MiG-29UB) u modernoj “pikseliziranoj” maskirnoj boji, prenosi David Cenciotti.

Tri su zrakoplova među ostalima koji su rastavljeni u zrakoplovnoj bazi Belbek blizu Sevastopolja te prebačeni u unutrašnjost Ukrajine tijekom početka ruske okupacije Krima.

MiG | Autor : Oleg Volkov Foto: Oleg Volkov

Lovci MiG-29 ponovno su sastavljeni te su tako dobili aktivni status u vojnoj službi kako bi zamijenili “Fulcrume” koji su srušeni u borbama s proruskim separatistima u istočnoj Ukrajini. Ali prije nego što se priključe borbenoj floti Ukrajinskog ratnog zrakoplovstva, mlažnjaci će dobiti novu, moderniju shemu “digitalne” maskirne boje.

>>Rusija je premjestila svoje presretače MiG-31 blizu ukrajinske granice

Takva digitalna maskirna boja podsjeća na boju američkog borbenog aviona F/A-18F „Super Horneta“ koji je bio specijalno obojen tijekom stogodišnjice mornaričke avijacije Američke mornarice.

 • Avatar bradaZG
  bradaZG:

  To su im naložili ameri tak da je vjerojatnost da ih "skinu" rusi podjednaka američkim zrakoplovima. Što, naravno povećava i šanse preživljavanja američkih u zraku. Usput, kaj je s našim kantama na remontu? Pozdrav VP-u.

 • djsebastijan:

  nesto mi nije bas jasno! kog briga kako ukrajina farba avione nek naslikaju miki mausa ionako je to sve disneyland!!

 • Goran Raguž:

  Žalosno mi je da je jedan fenomenalan magazin postao glasilo KPSSSRa.