HRM I SPLIT

Američki razarač "Mitscher" u posjetu HRM-u i gradu Splitu

HRM
Foto: HRM/ M. Siriščević
1/5
14.04.2015.
u 12:24

Razarač USS MITSCHER (DDG 57) u operativnoj je službi američke Ratne mornarice od 1994. godine. Riječ je o razaraču klase Arleigh Burke istisnine 8558 tona, dužine 154 metara, širine 20 metara te gaza 11 metara. Brzina koju brod postiže je 31+ čvorova.

Razarač USS MITSCHER (DDG 57) VI. Flote Ratne mornarice SAD-a uplovio je u splitsku luku Lora danas, 12. travnja 2015., gdje će u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu boraviti do 15. travnja, piše MORH.

Tijekom posjeta američkog razarača, u sklopu aktivnosti bilateralne vojne suradnje HRM-a i OS SAD-a, planirane su zajedničke obučne aktivnosti posade broda i pripadnika HRM-a te zajednička vježba na moru – PASSEX.

Foto: HRM/ M. Siriščević

Posada broji 256 članova, a zapovjednik broda je kapetan bojnog broda Frank Brandon.

Razarač USS MITSCHER (DDG 57) u operativnoj je službi američke Ratne mornarice od 1994. godine. Riječ je o razaraču klase Arleigh Burke istisnine 8558 tona, dužine 154 metara, širine 20 metara te gaza 11 metara. Brzina koju brod postiže je 31+ čvorova.

Foto: HRM/ M. Siriščević

USS Mitscher (DDG-57) drugi je ratni brod Ratne mornarice SAD-a koji je dobio ime u čast admirala Marca A. Mitschera (1887. – 1947), zapovjednika radne skupine nosača zrakoplova iz II. svjetskog rata. Od 1994., kada je prebačen u matičnu luku u Norfolku, Virginia, pozicioniran je za djelovanje u području Sredozemnog mora, Perzijskog zaljeva, Južne Amerike te je sudjelovao u vježbama na Karibima i Sjevernom Atlantiku.

Komentara 3

PI
Pikador
21:45 14.04.2015.

Ovo me rastužuje. .Sramota je da naša ratna luka Lora izgleda tako, praznija nego ikad. Kada ćemo opet imati svoju respektabilnu mornaricu sa bar jednom podmornicom.??a nego ikad. Kada ćemo opet imati svoju respektabilnu mornaricu sa bar jednom podmornicom.??

IK
ikonoklast
15:48 15.04.2015.

niš posebno di ga proizveli u kini

Avatar feudalac
feudalac
09:58 15.04.2015.

"...Tri broda koja je olujna bura u ožujku otrgnula s veza i nasukala oko Splita, još čekaju epilog priče i odsukavanje. I u utorak su ronioci provjeravali stanje. Manji brod s roniocima u utorak je kružio oko dva nasukana teretnjaka.a. Očito su podvodno kontrolirali stanje trupa. Penjali su se i na palubu. Izgleda, u ime vlasnika nasukanih brodova - privatnog poduzeća Splitska plovidba. Brodove spremne za rezalište,olujna bura je dogurala ovdje još početkom ožujka. Osiguranje očito neće tek tako priznati štete, a ako se uskoro ne oglase, morat će se uključiti država. Spominju se milijuni eura..." ____________ Neka Hajduk vrati dugove pa će biti za rezanje olupina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije