Naslovnica

Vrh tzv. Islamske države moli partnere u Raqqi za oružje i borce

Izvori su naveli u četvrtak da su iračke sigurnosne snage ponovno zauzele 14 sela u sjevernom i južnom dijelu Mosula.
21. listopada 2016. u 18:18 2 komentara 3822 prikaza
Rat
Foto: Youtube Screenshot

Vrhovni dužnosnik tzv. Islamske države za nabavu i raspodjelu oružja i streljiva u Iraku stigao je u glavni grad grupe Takfiri u Siriji te traži još oružja te boraca za Mosul, piše Farsnews.

"Abu Balal Mesri stigao je u Raqqu kako bi razgovarao s vrhom militantskih skupina da se tzv. Islamska država može što bolje obraniti od iračke vojske i njihovih saveznika", izjavio je lokalni izvor citirajući zapovjednike tzv. Islamske države u Raqqi.

Izvori su naveli u četvrtak da su iračke sigurnosne snage ponovno zauzele 14 sela u sjevernom i južnom dijelu Mosula. Irački izvori naveli su da su trenutno oslobođena sela al-Khalediyeh, al-Salehiyeh, al-Khabat sela blizu al-Qayyara, Deiri, Samaqiyeh, Soqra, Kobra and Nahla sela blizu Sahl Neineva regije, Sidaveh, al-Makouk, al-Manavir and Khanisat sela in južnom dijelu Mosula te Barima i al-Nouran sela in sjevernom Mosulu.

>>MOSUL: Iračke oružane snage oslobodile dvadeset sela!

>>Islamska Država sada posjeduje američke "TOW" rakete

  • ivicaboldhead:

    Zato jer bi onda svaka samoproglašeni sekta u svakom selu koje osvoji u nekoj jadnoj i napaćenoj državi mogla proglasit neku svoju izmišljenu "državu u državi"...

  • Avatar intimus500
    intimus500:

    zašto tzv??