30.04.2015. u 17:10

Vjerujem da će vas posebno zainteresirati tema o povijesti njemačkog vojnog utjecaja u Latinskoj Americi, o činjenicama i mitovima oko toga. O tome se u nas ne zna ništa.

Vojna povijest doživjela je izlazak i svog 50. broja, kojega upravo držite u svojim rukama! Vjerojatno već na prvi pogled vidite da je magazin s ovim, jubilarnim brojem doživio neke tehničke promjene za koje držim da će vas još više držati uz VP. U prvom redu, od ovog broja imate osam stranica više sadržaja, što će nam omogućiti da teme još bolje plasiramo u časopisu. Magazin je malo promijenio i svoj format, zatim i papir na kojemu se tiska, sve u cilju da uz tehnološke promjene omogućimo još bolji VP. Stoga smo i unutar njega napravili malo osvježenje, blago smo dizajn promijenili, da s temama bude još privlačniji, jer doista s autorima magazin ima puno toga za ponuditi.

Tome ste najbolji dokaz vi, poštovane čitateljice i poštovani čitatelji. Nadam se da će te s ovim inovacijama biti zadovoljni, ali zadnja je riječ vaša! Što se sadržaja ovog broja tiče, on doista donosi pregršt novog materijala! Tu u prvom redu navodim Riječku bitku iz pera Dinka Predoevića, odlično obrađenu i iz novog kuta gledanja, s izvanrednim fotografijama. Predoević s pravom na početku napominje: “Riječka bitka nije unaprijed planirana. Ona je posljedica šireg vojnog planiranja i napredovanja 4. JA u završnim borbama Drugoga svjetskog rata. Tijek i rezultati ove bitke ispravili su jednu od nepravdi Prvoga svjetskog rata, promijenili jednu europsku granicu i definitivno stavili današnje Republiku Hrvatsku i Republiku Sloveniju u položaj dobitnika Drugoga svjetskog rata.” 

Vjerujem da će vas posebno zainteresirati tema o povijesti njemačkog vojnog utjecaja u Latinskoj Americi, o činjenicama i mitovima oko toga. O tome se u nas ne zna ništa. Zatim, prvi put predstavljamo novu olupinu iz našeg mora, prošle godine pronađenu, olupinu njemačkog torpednog S – 158 koja leži u Šibenskom kanalu. Tu je već standardna kronologija Prvoga svjetskog rata, zatim prvi put cjelovita priča o boju za Kašić u Domovinskom ratu, a onda i izvanredna analiza o ratnom umijeću Mongola, posebice u kontekstu manevarskog rata. I još puno toga. Čitajmo!

Ključne riječi

Komentara 2

KB
kbr
15:25 14.05.2015.

sve pet za ostale novosti, ali ovaj novi wc-papir vam zbilja nije trebao, dajte vratite onaj stari kvalitetniji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije