NA DANAŠNJI DAN

Započela operacija Rösselsprung

Foto: Wikimedia CC
25.05.2017.
u 15:53

Uz korištenje padobranaca i lebdjelica, njemačke su snage izvršile zračni desant u selo Drvar u kojem se vjerovalo da se nalaze gerilske snage partizana i njihov vođa Josip Broz Tito.

Na današnji dan 1944. godine, Njemačka je pokrenula operaciju Rösselsprung kako bi se zarobio jugoslavenski komunistički partizanski vođa Tito, piše History.

Uz korištenje padobranaca i lebdjelica, njemačke su snage izvršile zračni desant na selo Drvar u kojem se vjerovalo da se nalaze gerilske snage partizana i njihov vođa Josip Broz Tito. Nijemci su bezuspješno tragali za Titom koji je nedugo prije pobjegao i nestao.

Foto: Wikimedia CC

Na današnji dan se dogodila i pobuna u Auschwitzu. U trenutku kada je nekoliko stotina mađarskih Židova bilo tjerano u plinske komore u Birkenau, zatvorenici su pobjegli u šumu. Uskoro su ih Nijemci detektirali velikim reflektorima te zapucali na njih. Ovo je bila druga pobuna takve vrste u samo tri dana.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije