AKTUALNO

Novi njemački laser "skida" minobacačke granate i dronove

Laser
Youtube
29.09.2015.
u 22:11

Oružje je proizveo Rheinmetall Defense Electronics.

Novi laser jačine 30 kilovata, koji je izradio njemački proizvođač, uspješno je spalio minobacačku granatu kalibra 82 mm na 1000 metara, piše u izvještaju iz Američkih Vojnih Novosti.

Oružje je proizveo Rheinmetall Defense Electronics. "Nazivaju ga tihim ubojicom jer može "srušiti dronove na 500 metara visine, detonirati streljivo, zapaliti topničke granate, "zaslijepiti" senzore drugog broda te napraviti rupe u manjim brodovima", piše u izvješću.

Laserska se oružja počinju proizvoditi po puno manjim cijenama. Puno su učinkovitija te se mogu koristiti za velik broj meta. Mornarica koristi laserska oružja na svojim brodovima, a ratno zrakoplovstvo testira lasere za svoje borbene lovce, prenosi Scout.

>>Novi američki laserski top može srušiti letjelice na nebu čak i po lošem vremenu

>>Lockheedov "ATHENA" laserski sustav uspješno uništava svoje mete

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije