AKTUALNO

Američka mornarica produžila vijek nuklearnim balističkim raketama "Trident"

Trident D5
US Navy
17.02.2015.
u 12:07

"Trident D5" je interkontinentalna balistička nuklearna raketa koja se lansira s podmornice.

Američka je mornarica prije nekoliko dana potpisala ugovor vrijedan preko 300 milijuna dolara sa "Charles Stark Draper" laboratorijem u svrhu popravljanja i održavanja "Trident D5" nuklearnih raketa, izjavilo je američko ministarstvo obrane.

"Trident D5" je interkontinentalna balistička nuklearna raketa koja se lansira s podmornice. Spomenuta raketa ima doseg veći od 7 300 kilometara. Prema Kongesnom istraživačkom centru, američka podmornička flota s balističkim raketama sastoji se od 14 "Trident" podmornica koje trenutno posjeduju oko
1 000 bojnih glava. Mornarica je pokrenula programe koji će održavati operativnu sposobnost "Trident" raketa kako bi se mogle koristiti kroz cijeli radni vijek podmornice, prenosi portal SpaceDaily.com

Nova vrsta podmornice bi trebala zamijeniti postojeću flotu do početka 2031. godine. 

Prema izjavi iz Pentagona, ugovor "Trident D5" bi trebao biti priveden kraju do 31. ožujka 2019. godine.

>>Nijemci su V-2 raketama htjeli gađati SAD

Komentara 1

PA
Paton
19:36 17.02.2015.

znači neko se navrnul na 3 zuba jedan je obama drugi onaj republikanac a treći schwarzeneger

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije