AKTUALNO

Američka podmornica USS Mississippi stigla u Južnu Koreju

USS MISSISSIPPI
www.navsource.org
15.06.2016.
u 14:19

Podmornica USS Mississippi sudjelovat će u zajedničkim vojnim vježbama s vojskom i mornaricom Južne Koreje.

Američka podmornica USS Mississippi u ponedjeljak je stigla u luku Busan, piše KoreaNow.

Američka podmornica USS Mississippi, klase Virginia, uplovila je u luku Busan. To je njezino prvo putovanje u azijsko-pacifičku regiju, izjavio je glasnogovornik američke vojske. "S posadom od 140 ljudi, podmornica USS Mississippi sudjelovat će u različitim misijama", izjavila je 7. podmornička flota. Podmornica će sudjelovati i u volonterskim aktivnostima s djecom lokalnog sirotišta, piše u objavi za tisak američke 7. flote. Podmornica je zaplovila prema azijsko-pacifičkoj regiji nekoliko mjeseci nakon što je SAD u siječnju i veljači poslao strateški bombarder B-52 te 4 "nevidljiva" mlažnjaka F-22.

Sjeverna je Koreja tada osudila slanje zrakoplova te čak odgovorila SAD-u da će ih napasti nuklearnim oružjem, međutim, SAD desetljećima šalje strateške bombardere B-2 i B-52 u Južnu Koreju, a nikakve akcije nisu poduzete.

Podmornica USS Mississippi sudjelovat će u zajedničkim vojnim vježbama s vojskom i mornaricom Južne Koreje. Prije odlaska na vježbu, neki su mornari izjavili da su jako uzbuđeni jer će upoznati novu zemlju te probati novu hranu.

Podmornica teži više od 7000 tona te može djelovati u protupodmorničkim te protubrodskim operacijama, piše u objavi za medije Američke mornarice.

>>Kina poslala 2 000 vojnika na granicu sa Sjevernom Korejom

>>Sjeverna Koreja posjeduje tisuću balističkih raketa koje mogu doseći Japan i Južnu Koreju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije