NA DANAŠNJI DAN

Austro-njemačke snage napale Ruse kod Przemysla

Wikimedia CC
02.06.2017.
u 07:14

Nakon vrlo teške borbe, ruske su snage započele kontrolirati veliki dio Galicije te krenule prema Mađarskoj.

Dana 2. lipnja 1915. godine, austro-ugarske i njemačke postrojbe nastavile su napade na Ruse u Przemyslu, tvrđavu koja je branila naj sjeveroistočni dio u Austro-ugarskom carstvu, piše History.

Tvrđava je korištena kao zapovjedništvo austrijske vojske prvih mjeseci Prvog svjetskog rata. Nakon šest mjeseci opsade, zadnje postrojbe su se predale te prepustile kontrolu tvrđave 22. ožujka 1915. godine.

Nakon vrlo teške borbe, ruske su snage započele kontrolirati veliki dio Galicije te krenule prema Mađarskoj. Međutim, Nijemci nisu to dopustili te su krenuli naprijed na Istočnom bojištu. Uskoro su zauzeli sva napadnuta područja te zarobili 21.000 ruskih vojnika.

Dana 2. lipnja austro-njemačke snage su gotovo porazile Ruse kod Przemysla te sljedećeg dana osvojili tvrđavu. Tako je završila ruska okupacija Galicije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije