AKTUALNO

Pobunjenici zauzeli vojarnu u Siriji; Al Assad gubi provinciju Idlib

Sirija
Foto: REUTERS/Abdalghne Karoof
1/4
28.04.2015.
u 17:10

Pobunjeničke frakcije, militanti koje naoružava SAD, islamističke grupe te "Al-Nusra Front" (Al-Qa'idin sirijski dio) pokušali su osvojiti grad Jisr Al-Shoghour u subotu.

Pobunjenici su zauzeli vojarnu na sjeverozapadu Sirije nakon što su osvojili grad u provinciji Idlib koja se nalazi u neposrednoj blizini obrambenih položaja predsjednika Bashara Al-Assada, prenosi Upi.com

Zauzimanjem vojarne "Al-Qarmeed" u ponedjeljak, pobunjenici su učvrstili svoje uporište u provinciji Idlib. Poslali su "automobil-bombu" na vojarnu te su tako započeli konačno protjerivanje Assadovih postrojbi sa sjevera Sirije.

Foto: REUTERS/Abdalghne Karoof

Pobunjeničke frakcije, militanti koje naoružava SAD, islamističke grupe te "Al-Nusra Front" (Al-Qa'idin sirijski dio) pokušali su osvojiti grad Jisr Al-Shoghour u subotu. Međutim, napad je bio vrlo loše vođen i koordiniran, prenosi Wall Street Journal.

Foto: REUTERS/Abdalghne Karoof

Provincije Hama i Latakia otvoreno podržavaju Assadov režim. "Al-Nusra Front" i pobunjeničke snage nazvale su cjelokupnu kampanju u Idlibu - "Bitka za Pobjedu".

Nedavni vladini zračni napadi na grad blizu turske granice ostavili su za sobom brojne civilne žrtve. Napadi su pogodili Darkuš, gradić u provinciji Idlib, gdje se sirijska vojska grčevito brani protiv raznih pobunjeničkih ofenziva. Najmanje 60 civila je ranjeno i ubijeno tijekom bombardiranja.

>>Amerikanci i saveznici izvršili 28 zračnih napada u Siriji i Iraku

Komentara 5

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
21:48 28.04.2015.

Glupo je koristiti riječi tipa REŽIM, to je uvreda za sve sirijske žrtve, tamo nema nikakvog rušilačkog režima, ovo što napada siriju je rušilački režim poslan izvana, financiran izvana. 9000 alahu akbar maršira prema tom gradu, naoružani do zuba sa američkom, izraelskom i europskom opremom, najbolje što se može ponuditi za pješačko naroužanje, kako da vojska sirije parira tome, kada već 4 godine troši resurse na obranu vlastitog teritorija. Kako netko može koristiti riječ režim, koja ukazuje da su ovi na drugoj strani pobunjenici tog režima, a oni jedu srca žrtava, sjeku glave, pale škole, ruše crkve....ako su tako napisali strani mediji, ne mora nužno značiti da je ispravno.

T1
t12matija
13:05 07.05.2015.

zele srusiti asada,a covjek je uveo sekularizaciju u siriju,odvojio te islamske imame od politike,zene misu morale se cijele pokrivati,kriscani bili normalni i ravnopravni clanovi te zajednice a sta sad?radikalni kozojebi i koljaci koji jos novace ljude iz e.u. poremeceni muslimanskiki radikali salju svoju djecu koja su rodjena u e.u. da odrubljuju glave nemuslimanima,a mi jos primamo te radikale i gradimo im dzamije....

GV
golub Vaso
22:54 28.04.2015.

napokon ste napisali da SAD naoružava al kaidu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije