Naslovnica

Britanija otkrila novu, ogromnu nuklearnu podmornicu HMS Audacious!

Otkrivena je nova i zastrašujuća nuklearna podmornica od milijardu i pol funti
28. travnja 2017. u 15:48 1 komentara 3667 prikaza
Foto: BAE Systems

Javnosti je predstavljena nova nuklearna podmornica dužine 97 metara koja će uskoro krenuti i na testiranje, piše Metro.

Podmornica će krenuti s testiranjem sljedeće godine. HMS Audacious izgrađena je u brodogradilištu Barrow-in-Furrnes na sjeverozapadu Engleske u Cumbriji. Uskoro će se početi graditi i sestrinska podmornica iste klase od 1.4 milijardi funti. Navedeni brodovi mogu pogoditi ciljeve na udaljenosti od 1200 kilometara te obići svijet bez potrebe za izronom.

Svi brodovi klase Astute mogu praviti svoj kisik te pretvarati morsku u pitku vodu. Na vrhu podmornice stoji zastava Velike Britanije s kraljevskim grbom.

Postoje tri podmornice klase Astute, od sedam planiranih, a Audacious je posljednja. BAE je jedini graditelj nuklearnih podmornica u Velikoj Britaniji.

Rat FELJTON OZNAKE Počeci vojnih oznaka postrojbi u Domovinskom ratu

Spomenuvši sestrinski brod Agamemnom, kontra-admiral Paul Methven je izjavio: "Ovo su najnaprednije podmornice kojima smo ikada upravljali, posjeduju puno jaču borbenu moć, bolje komunikacije te napredniju stealth tehnologiju od svojih prethodnika".

Elitne podmornice su prvi puta komisionirane 1997. godine, a 20 godine kasnije u izgradnji su još tri.

Rat SIKORSKY Novi helikopter budućnosti - "S-97 Raider" spreman je za borbu
  • Avatar Papatest
    Papatest:

    Što je to prema 5milona nuklearnih raketa Kim Jong Una,naravno ako uspije poletjeti koja.