AKTUALNO

Britanija otkrila novu, ogromnu nuklearnu podmornicu HMS Audacious!

Foto: BAE Systems
28.04.2017.
u 15:48

Otkrivena je nova i zastrašujuća nuklearna podmornica od milijardu i pol funti

Javnosti je predstavljena nova nuklearna podmornica dužine 97 metara koja će uskoro krenuti i na testiranje, piše Metro.

Podmornica će krenuti s testiranjem sljedeće godine. HMS Audacious izgrađena je u brodogradilištu Barrow-in-Furrnes na sjeverozapadu Engleske u Cumbriji. Uskoro će se početi graditi i sestrinska podmornica iste klase od 1.4 milijardi funti. Navedeni brodovi mogu pogoditi ciljeve na udaljenosti od 1200 kilometara te obići svijet bez potrebe za izronom.

Svi brodovi klase Astute mogu praviti svoj kisik te pretvarati morsku u pitku vodu. Na vrhu podmornice stoji zastava Velike Britanije s kraljevskim grbom.

Postoje tri podmornice klase Astute, od sedam planiranih, a Audacious je posljednja. BAE je jedini graditelj nuklearnih podmornica u Velikoj Britaniji.

Spomenuvši sestrinski brod Agamemnom, kontra-admiral Paul Methven je izjavio: "Ovo su najnaprednije podmornice kojima smo ikada upravljali, posjeduju puno jaču borbenu moć, bolje komunikacije te napredniju stealth tehnologiju od svojih prethodnika".

Elitne podmornice su prvi puta komisionirane 1997. godine, a 20 godine kasnije u izgradnji su još tri.

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
21:06 28.04.2017.

Što je to prema 5milona nuklearnih raketa Kim Jong Una,naravno ako uspije poletjeti koja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije