Naslovnica

Britanski šef glavnog stožera upozorava na rusku prijetnju

General Carter kazao je da su vojne vježbe koje je Rusija održala 2017. bili simulirani napadi na sjevernu Europu, od Kalinjingrada do Litve.
23. siječnja 2018. u 07:02 0 komentara 1131 prikaza
Nick Carter
Foto: News Syndication/PIXSELL

Šef britanske vojske upozorio je u ponedjeljak Britaniju na prijetnju koju predstavlja Rusija, "najsloženiju i najrealniju" od kraja hladnog rata, te zatražio veća ulaganja.

NOVI PRIORITETI Novi strateški vojni dokument SAD-a: Suprotstavljanje Kini i Rusiji!

Šef združenog glavnog stožera britanske vojske general Nick Carter izjavio je da Rusija razvija sve agresivniju oružanu strategiju te da je u Siriji pokazala sposobnost korištenja projektila dugog dometa visoke tehnologije.

Rusija predstavlja "najsloženiji i najrealniji sigurnosni izazov s kojim se suočavamo nakon hladnog rata", izjavio je Carter u rijetkom govoru u javnosti tijekom kojeg je nadugačko iznosio detalje ruskih vojnih kapaciteta a kao podrška poslužila mu je video-snimka na ruskom.

"Moramo paziti da ne upadnemo u samodopadnost, usporedbe s 1914. su jake", nastavio je on ispred Royal United Services Institute, britanskog centra specijalizirana za pitanja obrane i sigurnosti, sa sjedištem u Londonu.

"Naša se generacija navikla birati svoje ratove nakon hladnog rata. No, možda nećemo moći birati hoćemo li biti u sukobu s Rusijom", dodao je on. General Carter kazao je da su vojne vježbe koje je Rusija održala 2017. bili simulirani napadi na sjevernu Europu, od Kalinjingrada do Litve.

Mitsubishi F-2 Tiha voda brege dere Imperij uzvraća udarac – kako je Japan stvorio vojsku koju zapravo nema? NAPETOST Moskva optužuje Kijev da priprema novi rat

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.