AKTUALNO

Admiralski brod Kraljevske mornarice pod prijetnjom dronova tzv. Islamske države

Rat
Foto: Royal Navy
29.11.2016.
u 15:53

HMS Ocean se može obraniti svojim topovima kalibra 30 mm te naprednim borbenim sustavima Phalanx koji mogu srušiti dolazne rakete.

Admiralski brod britanske Kraljevske mornarice, HMS Ocean koji je trenutno postavljen u Zaljevu, može doći pod prijetnju tzv Islamske države, njihovih dronova te iranskih brzih motornih čamaca, piše RT.

HMS Ocean, s posadom od 500 ljudi uz 30 Kraljevskih marinaca komandosa, trenutno je u Zaljevu kako bi osigurao važni trgovački put kroz Hormuški tjesnac. Komodor Andrew Burns je zapovjednik flote. Grupa se sastoji od osam brodova iz Francuske, Britanije i SAD-a,

HMS Ocean se može obraniti svojim topovima kalibra 30 mm te naprednim borbenim sustavima Phalanx koji mogu srušiti dolazne rakete. Desetljeća nakon što se UK povuklo na zapad od Sueskog kanala tijekom zadnjih trzaja starog carstva, Britanci su započeli pojačavati svoju prisutnost na Bliskom i Dalekom istoku. Početkom studenoga, princ Charles je započeo razgovore o kontroverznoj pomorskoj bazi u Kraljevini Bahrein iako je Britanija osudila režim. Vojna baza predstavlja početak trajne britanske prisutnosti od 1971. godine te je izgrađena isključivo novcem kraljevine Bahrein. 

>>Velika Britanija s Putinom i Assadom treba odmah unišiti ISIL!

>>Najjača konjica - krilati husari

Komentara 1

Avatar commentator
commentator
22:37 29.11.2016.

Neka tamo i ostane, u zaljevu, na čvrstom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije