Naslovnica

Dva raketna razarača stigla u kinesku flotu

Ratna mornarica Kine trenutno je najveća u Aziji s više od 350 brodova.
12. prosinca 2016. u 21:09 2 komentara 2018 prikaza
Shenzen
Foto: Wikimedia CC

Kineski raketni razarači Baoding i Heze pridružili su se ostalim brodovima Kineske ratne mornarice 12. prosinca u luci u gradu Lianyungangu provincije Jiangsu, piše GT.

Istisnine od 1 300 tona, dva su broda opremljena kineskim oružjem za protuzračno, protupodmorničko i pomorsko ratovanje.

Ratna mornarica Kine trenutno je najveća u Aziji s više od 350 brodova. Svakog mjeseca svjedočimo razvoju i rastu broja operativnih brodova kao što su fregate, razarači, amfibijski brodovi, ali i nosači aviona izgrađeni na sliku ukrajinskih i ruskih sovjetskih nosača. Do 2022. godine, Kina planira imati preko stotinu podmornica. Tijekom prošle godine u sastav flote je ušao i posljednji razarač iz serije „Luyang II“, a sada ih je ukupno šest, kao i drugi razarač iz serije nove serije „Luyang III“. Naoružani su krstarećim raketama za djelovanje protiv brodova i ciljeva na kopnu te protuzrakoplovnim i protupodmorničkim projektilima.

>>Kineski predsjednik želi modernizirati najveću vojsku svijeta

 >>Tajvan tražio od Googlea da zamagli sliku kineskog otoka u Južnokineskome moru

Elipso

  • Avatar reference
    reference:

    stigla u kinesku flotu....ahahaaa a odakle su stigla, jel iz madjarske. zar nisu "dva raketna razaraca ISPORUCENA kineskoj ratnoj mornarici" ili "dva raketna razaraca su usla u sastav kineske ratne mornarice"

  • galus92:

    Kinezi nisu prava pomorska sila, negoli su prije nekakvi "skorojevići" u tom vidu oružane sile manjka im vojna pomorska tradicija i mogu oni imati i 550 brodova, ali uvjek će ostati outsderi na moru! Ameri bi ih razbili u jednom ... prikaži još! tjednu, kako je to predvidio i pprorok Nostradamus u svojim proročkim vizijama!!