AKTUALNO

Dva raketna razarača stigla u kinesku flotu

Shenzen
Foto: Wikimedia CC
12.12.2016.
u 21:09

Ratna mornarica Kine trenutno je najveća u Aziji s više od 350 brodova.

Kineski raketni razarači Baoding i Heze pridružili su se ostalim brodovima Kineske ratne mornarice 12. prosinca u luci u gradu Lianyungangu provincije Jiangsu, piše GT.

Istisnine od 1 300 tona, dva su broda opremljena kineskim oružjem za protuzračno, protupodmorničko i pomorsko ratovanje.

Ratna mornarica Kine trenutno je najveća u Aziji s više od 350 brodova. Svakog mjeseca svjedočimo razvoju i rastu broja operativnih brodova kao što su fregate, razarači, amfibijski brodovi, ali i nosači aviona izgrađeni na sliku ukrajinskih i ruskih sovjetskih nosača. Do 2022. godine, Kina planira imati preko stotinu podmornica. Tijekom prošle godine u sastav flote je ušao i posljednji razarač iz serije „Luyang II“, a sada ih je ukupno šest, kao i drugi razarač iz serije nove serije „Luyang III“. Naoružani su krstarećim raketama za djelovanje protiv brodova i ciljeva na kopnu te protuzrakoplovnim i protupodmorničkim projektilima.

>>Kineski predsjednik želi modernizirati najveću vojsku svijeta

 >>Tajvan tražio od Googlea da zamagli sliku kineskog otoka u Južnokineskome moru

Komentara 2

Avatar reference
reference
12:48 13.12.2016.

stigla u kinesku flotu....ahahaaa a odakle su stigla, jel iz madjarske. zar nisu "dva raketna razaraca ISPORUCENA kineskoj ratnoj mornarici" ili "dva raketna razaraca su usla u sastav kineske ratne mornarice"

GA
galus92
14:06 13.12.2016.

Kinezi nisu prava pomorska sila, negoli su prije nekakvi "skorojevići" u tom vidu oružane sile manjka im vojna pomorska tradicija i mogu oni imati i 550 brodova, ali uvjek će ostati outsderi na moru! Ameri bi ih razbili u jednom tjednu, kako je to predvidio i pprorok Nostradamus u svojim proročkim vizijama!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije