DRUGI SVJETSKI RAT

Dvadeset tužnih fotografija "djece ratnika"

Djeca ratnici
Foto: ww2db.com
1/20
20.09.2016.
u 18:21

Često su takva djeca siročad, dobrovoljci ili su jednostavno natjerani u rat.

Ratove započinju stariji, ali sudionici rata vremenom postaju sve mlađi vojnici. Rat ne štedi nikoga, a pojava mlade djece ratnika nije rijetka pojava, piše WHO.

Često su takva djeca siročad, dobrovoljci ili su jednostavno natjerani u rat. Jedna činjenica ipak uvijek stoji - rat često ili uništi njihovu budućnost ili živote. Tijekom ratne povijesti, djeca su često sudjelovala u ratovima ili sukobima. Borili su se u ratovima bez obzira na spol. Bilo je čak i 'normalno' u nekim zemljama da djeca sudjeluju u ratovima, bar do 20. stoljeća. Najčešće su mlade borce regrutirale gerilske postrojbe te neredovna vojska. Pogledajte fotografije djece ratnika iz brojnih sukoba.

Foto: ww2db.com

FOTO: Mladi borci poljskog pokreta otpora u Varšavi tijekom ustanka

Foto: ww2db.com

FOTO: Mladi Kinez 39. kineske divizije tijekom Salween ofenzive u Yunnan provinciji 1944. godine

Foto: Wikimedia CC

FOTO: Kineski borac (10 godina), svibanj 1944. godine

Foto: Bundesarchiv

FOTO: Petnaestogodišnji dječak legije francuskih dobrovoljaca protiv boljševizma, 1941. godina

Foto: waralbum.ru

FOTO: Trinaestogodišnji dječak zarobljen od strane američke vojske u Martinszell-Waltenhofenu 1945. godine

Foto: waralbum.ru

FOTO: Admiral Giulio Graziani i dječak Franco Grechi u Italiji 1943. godine

Foto: waralbum.ru

FOTO: Saša Kapustin sa strojnicom SCB-41, 17 godina. Poginuo 1943.

Ostale slike pogledajte u galeriji.

Navedene fotografije prikazuju kako su se djeca ratnici borili tijekom 20. stoljeća u svim većim sukobima. Nije poznato koliko je djece poginulo tijekom tih ratova. Međutim, to nije slučaj koji je ostao u povijesti. Danas se djeca ratnici bore u velikom broju sukoba, a najviše na Bliskom istoku.

>>Nijemci nemilosrdno bombardiraju Lenjingrad

>>Automobil u kojem je poginuo prijestolonasljednik Ferdinand

Komentara 1

DG
dane.glavosjek
17:32 22.09.2016.

To je najtužnija priča svih ratova kroz povijest djeca gurnuta u rat.Zašto - jer djeca još racijonalno ne razmišljaju a manipulacijama starijih a i zavisi od kulture koje ne cijene djecu kao odrasle ljude pa oni dokazivanja ulaze u zločinee i sve devijacije koje rat donosi . Tako kroz povijest ima događaja gdje su sudjelovala djeca nesvjesna što se događa oko njih pa do današnjih dana gdje gledamo strahote u Siriji koje čine djeca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije